Suporterii CSA Steaua București au apelat la o firmă de avocatură pentru a contesta Legea Sportului

Fanii CSA Steaua București au luat decizia să atace Legea Sportului la Curtea Constituțională. Detalii despre ultima lovitură pregătită.

Articolul 31 din Legea Sportului împiedică în acest moment pe „militari” să obțină dreptul la promovare în SuperLiga: „Cluburile sportive, organizate ca societăţi comerciale sportive pe acţiuni, sunt cluburi sportive profesioniste.

Acestea au drept obiect de activitate participarea la competiţii sportive profesioniste, promovarea şi dezvoltarea activităţilor sportive, precum şi alte activităţi legate sau derivate din obiectul lor social”.

În traducere conform legislației, CSA Steaua București nu este un club profesionist, deși are contracte cu jucători profesioniști, practic o anomalie, mai ales că majoritatea echipelor din prima ligă sunt finanțate cu bani publici de primării și consilii județene.

Suporterii CSA Steaua București, un nou demers după ce Vasile Dîncu a inițiat un proiect de modificare a Legii Sportului

Această decizie a fanilor vine la câteva luni după ce Vasile Dîncu a înaintat în Parlament un proiect pentru modificarea Legii Sportului. Fostul ministru al Apărării l-a retras ulterior în lipsa sprijinului politic.

În aceste momente sunt șanse foarte mici ca Legea Sportului să fie modificată, iar juristul „militarilor”, Florin Talpan, vede ca acest lucru modalitatea prin care Steaua să obțină dreptul la promovare în SuperLiga.

Din păcate modificarea Legii Sportului nu mai este un subiect de actualitate pentru parlamentari, mai ales după demersul eșuat al lui Vasile Dîncu.

Această a fost și explicația oficială de la Ministerul Sportului când s-a solicitat avizul de oportunitate în regim de urgență: „Nu sunt îndeplinite cerințele referitoare la justificarea situației extraordinare a cărei reglementare nu poate fi amânată”.

Lasă un comentariu