Surpriza zilei în cupa României

Când îți dorești cu adevărat, nimeni nu îți poate sta în cale. Nu e prima dată în istorie când echipe mici reușesc să producă surprize, mai ales cele care par imposibile. Fotbalul nu se mai joacă de mult cu inima, și totuși, atunci când o faci, rezultatele nu întârzie să apară.

Surpriza zilei de miercuri din Cupa României a avut loc la Zlatna, acolo unde Ocna Mureş şi Universitatea Craiova au remizat, scor 1-1. Echipa din Liga 3 este surpriza grupei, iar antrenor-jucător este Dan Roman, fostul atacant de la Gaz Metan sau CFR Cluj.

Dan Roman a îmbrăcat echipamentul de jucător şi a intrat pe teren

În al treilea meci al zilei din Cupa României, penultimul loc din grupa a noua a Ligii 3, Ocna Mureş, a reuşit să ajungă la patru puncte în grupă. Echipa care are jucători cu salarii de cel mult câteva mii de lei a remizat pe stadionul din Zlatna cu Universitatea Craiova, scor 1-1, după ce în primul meci a învins-o pe Chindia Târgovişte, scor 1-0. 

Antrenor la Ocna Mureş este Dan Roman, ajuns la 36 de ani şi care acum se pregăteşte pentru următorul moment profesional. Atacantul cu 33 de goluri în carieră gestionează şi lotul echipei. Dan Roman este antrenor-jucător, iar în minutul 78 al partidei cu Universitatea Craiova a îmbrăcat echipamentul de jucător. 

Dan Roman a simţit că e momentul să intre pe teren la scorul de 1-1, după golurile marcate de Ivan şi Ciaorga. Antrenorul-jucător a dorit victoria şi s-a introdus pe postul de atacant, cu mult mai valoroşii olteni ai lui Mirel Rădoi. 

Până în grupele Cupei României, Ocna Mureş le-a învins pe: Unirea Alba Iulia, Metalurgistrul Cugir, Unirea Ungheni şi Slatina. 

”Cum vorbeam şi mai devreme, şi maseur, şi secund, şi preparator fizic, sper că de la iarnă putem să remediem lucrurile astea, că fac foarte multe aici şi e depăşita fişa mea, mai am nevoie de oameni.

Mă bucur foarte mult că încă o dată am scris o mică părticică din istoria Cupei României, fotbalului românesc, o echipă de rangul ăsta, de nivel inferior, să ajugă aşa departe, cu un lot restrâns…

Suntem 14 jucători cu tot cu antrenorul, plus doi portari, am reuşit să facem minuni. De asta felicit foarte mult echipa mea, nişte jucători foarte deosebiţi, care aplică ce le cer la antrenamente.

Am pregătit foarte bine meciul ăsta, cum pregătesc fiecare meci, numai că s-au autodepăşit şi au reuşit să le iasă tot ce trebuie. Mental am pregătit în primul rând, dar şi pe parte tactică.

Am urmărit jocul Craiovei, ştiu jocul lor, ştiam că pun foarte mult accent pe benzi, acolo am încercat să blocăm. Ne-au surprins primele minute, dar după ne-am revenit şi am reuşit să blocăm benzile.

Am avut treptat creşteri în joc, am prins curaj, am avut un penalty, şi ei au avut, cred că trebuia să ni se dea şi nouă, dar probabil domnişoara arbitră a fost mai emoţionată că… nu se putea da împotriva Craiovei”, a declarat Dan Roman.

Lasă un comentariu