Tălpan se va enerva! Sesizare la CNA în care se cere interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua

Războiul dintre CSA Steaua și FCSB este departe de a se fi încheiat și este ținut aprins în principal de către suporterii celor două echipe.

Fanii echipei s-au împărțit în momentul în care Clubul Sportiv al Armatei (CSA) a înființat secție de fotbal și a solicitat, obținând în instanță, palmaresul echipei din 1947 până în 1998.

Palmaresul din 1998 până în 2003 rămâne în suspensie, iar performanțele obținute din 2003 încoace aparțin echipei lui Gigi Becali.

La Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) există o sesizare care solicită impunerea unei hotărâri conform căreia atunci când se face referire la ”Clubul Sportiv al Armatei Steaua”, nu mai trebuie folosită sintagma ”București”. De asemenea, mai multe sesizări făcute la CNA au condus la decizii prin care în referirile la FCSB, făcute pe posturile TV, nu se mai poate folosi denumirea ”Steaua”.

Această sesizare o fac pentru că acest club este subvenționat de Ministerul Apărării Naționale și reprezintă Armata Română, nicidecum o localitate a țării! Prin urmare, acest club nu este doar al Bucureștiului, ci al întregii Românii.

De altfel, tocmai de aceea, încă de la înființare și până azi, Ministerul Apărării Naționale, proprietarul clubului, nu a folosit vreodată numele de ‘București’ la denumirea oficială a acestuia”, se spune, printre altele, în sesizarea semnată GGF.

Textul sesizării adresate CNA, prin care se solicită ca ”CSA Steaua” să nu-i mai fie atribuit și numele ”București”

În atenția CNA

Având în vedere informarea corectă a publicului, fac următoarea sesizare, în încercarea de a pune lucrurile în ordinea lor firească.

Este vorba de dreptul de folosință al numelui de ”Steaua”, pe care la ora actuală îl au doar echipele sportive din cadrul Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua”.

Având în vedere că există hotărâri judecătorești în acest sens, vă aduc la cunoștință confuzia care planează de mult timp și care este perpetuată, cu bună știință, chiar de către conducătorii clubului militar.

Astfel, denumirea oficială a clubului , înregistrat la Unitatea Militară 02301, este ‘Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua’, așa cum rezultă din toate actele de constituire ale clubului. Cu toate acestea, în cele mai multe prezentări, echipa de fotbal se prezintă drept ”Steaua București”.

De precizat că denumirea de Steaua București a existat doar în perioada 1998-2017, atunci când secția de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei a cedat ”continuitatea sportivă și tradițiile glorioase ale acestei secții” transferându-le către Asociația Fotbal Club Steaua București, iar echipa a purtat denumirea de Fotbal Club Steaua București.

Ulterior, deciziile judecătorești au decis ca acea echipă să nu mai folosească această denumire, echipa evoluând acum sub denumirea de FCSB.

Vă solicit să luați măsuri ca la precizarea echipei de fotbal a unității militare amintite în scri, să se folosească doar derivate ale denumirii oficiale ‘Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua”’, și anume: ‘CSA ”Steaua”’, ‘CSA’ ori ‘”Steaua”’, cu sintagma Steaua în ghilimele, fără a se specifica localitatea București!

Această sesizare o fac pentru că acest club este subvenționat de Ministerul Apărării Naționale și reprezintă Armata Română, nicidecum o localitate a țării! Prin urmare, acest club nu este doar al Bucureștiului, ci al întregii Românii. De altfel, tocmai de aceea, încă de la înființare și până azi, Ministerul Apărării Naționale, proprietarul clubului, nu a folosit vreodată numele de București la denumirea oficială a acestuia.

Vă precizez că, în permanență, cei de la clubul Armatei perpetuă continuu această falsă denumire, pornind de la denumirea site-ului oficial (https://www.csasteaua.ro) până la elaborarea actelor oficiale.

În acest sens vă atașez câteva dintre documentele emise în ultima perioadă, unul dintre ele, reprodus pe pagina oficială de Facebook (și ea una cu o denumire ce nu are legătură cu realitatea), o adresă către Federația Română de Fotbal prin care clubul ridică pretenția expresă ca echipa de fotbal să se numească ‘STEAUA BUCUREȘTI’, practic o denumire înșelătoare, fără a se menționa ghilimelele, dar cu adăugirea eronată a localității București!

Prin urmare, vă solicit să analizați cererea mea de interzicere a folosirii numelui localitățiii București, atunci când sunt menționați în media sportivii Clubului Sportiv al Armatei ‘Steaua’!

În speranța că veți lua în considerare această solicitare, așa cum ați decis și în privința interzicerii numelui de STEAUA pentru echipa de fotbal FCSB (fosta Fotbal Club Steaua București), vă mulțumesc anticipat!”, se scrie în sesizarea trimisă la CNA.

Lasă un comentariu