Tricolorii mai motivați ca niciodată. ,,Nu vreau să mai ratez încă calificare,,

Duminică se dă start campionatului mondial din Qatar 2022, dar nu și pentru selecționata noastră. Noi avem amical cu Republica Moldova, și anul ăsta putem sta liniștiți cu o bere în față și cu o sămânță și să ne uităm la fotbal, un fotbal de calitate pe care băieții noștrii au uitat de mult să îl practice.

Totuși, tricolorii par mai motivați că niciodată, sunt unii jucători de la naționala de fotbal a României care nu sunt mulțumiți cu amicalele pe care le joacă, cum să joci amical cu Republica Moldova când alții au meciuri tari la mondiale? Cum să iei bătaie de la Slovenia, după o repriză în care nu ai existat pe teren? Sunt lucruri pe care le regretăm că români dar uite că se întâmplă.

Cristi Manea le promite fanilor că următorul campioana nu îl vor mai vedea la televizor.

Ajuns la 25 de ani, Cristi Manea a acumulat deja o experiență considerabilă în echipa națională, pentru care a debutat în 2014, la doar 16 ani și 9 luni. Fotbalistul lui CFR Cluj are peste 20 de meciuri sub tricolor, însă n-a apucat să joace vreun minut în cadrul unui turneul final, tradiție negativă pe care vrea s-o dea uitării.

„Și noi ne dorim foarte mult să ne calificăm. Noi, cei care am fost la Campionatul European de tineret din Italia, am simțit mirosul unui turneu final și e o experiență unică. Sperăm să ne calificăm (n.r. – la EURO 2024)

„Eu vă asigur că toți cei care suntem aici vor da sută la sută pentru a ne califica! Da, le promit fanilor acest lucru! Eu nu vreau să ratez încă o calificare. E foarte important pentru noi”, a declarat Cristi Manea, în conferința de presă premergătoare meciului amical de la Chișinău.

Următorul turneu final va fi Campionatul European din 2024, găzduit în întregime de Germania. România a fost repartizată în Grupa I din preliminarii, adversarele „tricolorilor” fiind Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra.

Tot Cristi Manea a adăugat că nu există un meci al prietenie și că la Chișinău o să-i aștepte un meci foarte greu cu selecționata Republicii Moldova

„Ne așteaptă un meci dificil. Niciun joc nu este al prieteniei. Noi am venit aici să câștigăm, să punem în practică ceea ce facem la antrenament.

Atmosfera este bună, pentru că noi majoritatea ne cunoaștem. Ori am fost colegi la echipele de club, ori la naționalele mai mici. Simțim că suntem pe drumul cel bun.

Noi îl apreciem foarte mult pe Edi Iordănescu, mai ales că unii dintre noi l-am avut și la echipa de club. Noi, cei de la CFR, am avut și rezultate cu dumnealui, am câștigat campionatul”, a mai spus fundașul dreapta de la CFR Cluj.

Nici selecționerul României nu e mulțumit că vede la televizor mondialul și își dorește o viitoare calificare la următorul mondial. Chiar promite acest lucru.

„Am convingere că ne vom califica. Dacă vom continua lucrurile pe care le facem vom fi cu siguranță eficienți, nu se vede ce se întâmplă în restul zilelor, prin comparație cu momentul în care am venit simt preocuparea grupului de a funcționa împreună, o altă concentrare la antrenamente, un grad mai mare de asimilare. Văd altă convingere de a lupta și încredere că avem șansa noastră în grupă.

Dacă vom îmbunătăți momentele jocului și vom avea alt curaj în joc, fiți siguri că România va fi la Euro. E convingerea mea, e încrederea mea, bazată pe argumente. Sunt sigur că putem duce împreună echipa națională la Euro, avem nevoie și de puțină șansă, șansa de a avea jucătorii sănătoși și capacitatea lor de a se impune la club”, a declarat Edward Iordănescu la conferința de presă.

Ce să mai zicem, înainte de război mulți viteji se arată, tot ce putem spune e ,,hai România, hai să batem Moldova aia o dată,,.

Lasă un comentariu