UEFA a reacționat rapid, după ce România a ajuns din nou la un turneu final

România s-a calificat la EURO 2024, după victoria cu Israel, scor 2-1, din etapa a noua a Grupei I.

Astfel, „Tricolorii” participă din nou la un turneu final, după opt ani de așteptare. Calificarea României a fost remarcată și de către UEFA, organismul care guvernează fotbalul de pe „Bătrânul Continent” și organizează europeanul din patru în patru ani.

UEFA a reacționat, după calificarea României la EURO 2024

Victoria selecționatei lui Edi Iordănescu a fost comentată în câteva rânduri pe site-ul oficial UEFA, acolo unde s-a amintit că, săptămâna aceasta, s-au împlinit 30 de ani de când România se califica la Cupa Mondială 1994, după o victorie în preliminarii cu Țara Galilor, scor 2-1. 

„România a făcut suficient pentru a se califica la EURO 2024, după ce și-a învins adversarii într-un meci jucat la Felcsut. Eran Zahavi a marcat pentru Israel după doar două minute, în urma unei lovituri de cap la colțul lung.

Însă, România a răspuns rapid. George Pușcaș a ‘făcut curățenie’ după șutul splendid al lui Denis Drăguș, care s-a izbit de vinclu.

Ianis Hagi a marcat golul decisiv după o oră de joc, cu un șut la firul ierbii plasat lângă stâlpul porții, dar ratarea lui Valentin Mihăilă a permis un final cu emoții.

Informație-cheie: Meciul a avut loc la 30 de ani distanță de momentul în care Anghel Iordănescu – tatăl actualului selecționer – obținea rezultatul care o califica pe România la Cupa Mondială”, a transmis forul continental. 

Lasă un comentariu