Un fotbalist de la FCSB cere mai multe minute: ”Mi-am făcut treaba de fiecare dată”

FCSB a câștigat titlul după o pauză de nouă ani, iar un jucător speră că va evolua mai mult în echipamentul roș-albaștrilor din sezonul următor.

Denis Haruț s-a alăturat echipei FCSB în februarie 2021, însă în acest sezon nu a reușit să obțină un loc în primul „11” al echipei conduse de Joyskim Dawa. Poziția de fundaș central a fost ocupată în principal de Joyskim Dawa și Siyabonga Ngezana, iar în anumite situații de Vlad Chiricheș, chiar dacă acesta din urmă a revenit în echipă vara trecută după o absență îndelungată cauzată de o accidentare.

După ce FCSB a câștigat primul titlu de campioană în noul format al Superligii României, Denis Haruț a exprimat dorința de a juca mai mult în sezonul următor și a subliniat că poate demonstra valoarea sa pe teren dacă i se acordă șansa.

Cu 10 meciuri ratate din cauza accidentării, Haruț a avut o singură apariție în play-off-ul Superligii României și opt prezențe în sezonul regulat.

”O seară de neuitat, normal. Vedeţi şi voi ce nebunie este. A fost un an fantastic, un an cu multă perseverenţă din partea jucătorilor şi a staff-ului, a tuturor din jurul nostru şi ne bucurăm că am câştigat după atâta timp campionatul. O să sărbătorim în toate felurile şi cu de toate. O să ne bucurăm, o să încercăm să ne simţim bine în aceste zile pentru că merităm fiecare dintre noi şi sperăm să iasă totul bine.

De ce să nu ne putem califica? Trebuie să crezi cu tărie în forţele tale şi să speri tot timpul. Nimic nu este imposibil. Ştiu că sunt adversari tari, sunt nume grele care intră acolo, dar de ce nu? Normal că m-aş bucura să continue antrenorii. Am câştigat campionat. Ce puteau să mai facă? Au făcut un cuplu foarte bun, au fost aproape de noi, am înţeles foarte bine ce ne-au cerut şi în final am câştigat.

Evident, asta îmi doresc de când am ajuns aici. Am spus-o că sper să nu dezamăgesc, sper să joc cât mai mult şi să îmi arăt valoarea. Uneori am jucat mai mult, alteori mai puţin. Sper că mi-am făcut treaba de fiecare dată”, a spus Haruț, potrivit Fanatik.

În scenariul SF al lui Gigi Becali, FCSB ar putea obține o sumă substanțială de bani, nu doar prin câștigarea titlului de campion, ci și printr-un parcurs excepțional în competițiile europene. Proprietarul clubului a declarat că nu va oferi prime jucătorilor pentru câștigarea titlului, ci doar în cazul în care aceștia vor aduce profit în conturile echipei.

Aceasta devine posibilă doar prin obținerea unui parcurs de succes în competițiile organizate de UEFA. În cazul în care FCSB ar câștiga titlul, ar începe din primul tur preliminar al competițiilor europene. Dacă ar reuși să avanseze, ar primi o recompensă de 280.000 de euro.

Suma acordată de UEFA ar crește în etapele următoare ale tururilor preliminare. Astfel, în tururile doi și trei preliminare, FCSB ar putea primi 380.000, respectiv 480.000 de euro.

În faza play-off, echipa ar putea încasa până la cinci milioane de euro, iar calificarea în grupe ar aduce un premiu substanțial de 15,6 milioane de euro. În total, în cazul în care visul lui Gigi Becali ar deveni realitate, Florinel Coman și colegii săi ar putea aduce în conturile clubului din Berceni o sumă impresionantă de 21,7 milioane de euro!

Lasă un comentariu