Un posibil transfer la FCSB. Tot mai aproape de roș – albaștrii

Gigi Becali vrea să îl cumpere neapărat pe Marius Ștefănescu de la Sepsi, un fotbalist de care e convins personal că va acoperi într-un mod ideal banda dreaptă la FCSB, alături de Alexandru Pantea. Sursele ProSport susțin că, deși public a încercat să „adoarmă” vigilența rivalului Dan Șucu, cel care îl vrea pe fotbalist la Rapid, în culise Becali a continuat negocierile cu covăsnenii.

Gigi Becali l-a „adormit” în public pe Dan Șucu, dar FCSB lucrează în secret la transferul verii din Superliga: Marius Ștefănescu de la Sepsi, tot mai aproape de „roș-albaștri”

Părțile se apropie de un numitor comun în ceea ce privește suma finală, cu atât mai mult cu cât celălalt club care deține 50% din jucător, Viitorul Cluj, s-ar fi înțeles deja cu roș-albaștrii privind modalitatea de plată. Ștefănescu ar urma să vină la FCSB după ce Sepsi își termină parcursul european, dar nu în iarnă, cum ar fi sugerat Meme Stoica, la derută.

Internaționalul român ar urma să aibă loc în lotul lui Elias Charalambous după ce Vali Gheorghe și Malcom Edjouma vor fi cedați, primul pentru că nu mai este dorit de finanțator, al doilea pentru că își dorește neapărat să plece. Acesta este transferul sfârșitului de mercato pentru gruparea roș-albastră, iar realizarea lui ar însemna o dublă lovitură: acoperirea unei zone deficitare cu un sportiv excelent, dar și o demonstrație de forță în fața celor de la Rapid.

Pe de altă parte, mutarea ar însemna și un impas pentru alți doi fotbaliști care sunt deja la FCSB: Andrei Cordea, care va deveni clar rezervă, dar și Tavi Popescu, cel care ar trebui să joace în dreapta în trident cu Florinel Coman și Andrea Compagno (după cel mai recent ordin al lui Gigi Becali).

Ultima ofertă a celor de la FCSB este superioară celei de la Rapid, iar Sepsi ar urma să încaseze 600 de mii de euro din partea lui Gigi Becali pentru serviciile lui Marius Ștefănescu, dacă mutarea se va realiza. În plus, vicecampioana României a reușit să ajungă la o înțelegere și cu Viitorul Cluj, club care deține 50% din drepturile federale ale jucătorului: din informațiile noastre, ardelenii vor primi acum 200 de mii de euro și vor păstra un procent de 20% dintr-o eventuală revânzare a internaționalului român.

  • 1.2 milioane de euro este cota de piață a lui Marius Ștefănescu, conform Transfermarkt.com
  • 154 de meciuri, 23 de goluri și 19 pase decisive a adunat mijlocașul pentru Sepsi

Ce spunea Meme Stoica despre transferul lui Marius Ștefănescu

În urmă cu câteva zile, Meme Stoica a discutat despre posibilul transfer al lui Marius Ștefănescu și a recunoscut că au existat discuții cu oficialii lui Sepsi. Totuși, președintele Consiliului de Administrație de la FCSB a insistat pe ideea că roș-albaștrii n-ar avea prea mult de câștigat dacă l-ar transfera acum, deoarece n-ar avea drept de joc în cupele europene.

„Problema e simplă. Trebuie să ai negocieri cu coproprietarii, discuţii cu fiecare în parte. Ce e frumos e că Sepsi nu vrea să-şi bată joc de Viitorul Cluj, de Mihai Georgescu, că s-au făcut recent şi se pot face. Ei au alt model, chiar îmi place.

Nu pot vorbi despre Ştefănescu şi despre preţul lui, că nu e corect. E jucătorul lui Sepsi. A fost o discuţie, s-a oprit acolo şi gata. Sepsi e angrenată în Conference League, e clar că nu pleacă. S-o luăm logic. Dacă-l cumpărăm acum, dacă-l luăm noi acum, nu are drept de joc în cupele europene”, a spus Meme Stoica, președintele Consiliului de Administrație, conform Orange Sport.

Vali Gheorghe îi „eliberează” locul lui Ștefănescu

Marius Ștefănescu va ocupa locul pe care îl va lăsa liber în lotul „roș-albaștrilor” Valentin Gheorghe. Revenit în această vară la FCSB după împrumutul la Umraniyespor, mijlocașul a fost folosit în doar două jocuri, cu FC U Craiova și Nordsjaelland, iar după prestația împotriva nordicilor, Gigi Becali a „explodat”.

„S-a greșit acolo cu Vali Gheorghe. Nu l-am știut. Nu cred că va mai primi vreo șansă, îl vor vreo două-trei echipe. Numai el va pleca. La Edjouma vedem dacă pleacă la Bari”, a fost declarația lui Gigi Becali, despre Valentin Gheorghe.

Totodată, mijlocașul a reacționat și a recunoscut că are mai multe oferte, din care va alege în perioada următoare.

„Am mai multe oferte momente momentan. (n.r. despre declarația lui Gigi Becali) Foarte bine, asta e acum, vom vedea! Dacă o să fie ceva, să reziliez, să am discuții, ceva, o să vorbesc”, a spus Valentin Gheorghe, potrivit iamsport.ro.

Lasă un comentariu