Vedeta de la FCSB a luat cuvântul după victoria cu FCU Craiova: „Vrem în Ghencea! Ar fi întoarcerea noastră acasă”

David Miculescu, 22 de ani, a început noul sezon excelent, cu gol marcat în succesul reușit de FCSB pe terenul lui FCU Craiova, scor 3-1. La final, extrema vicecampioanei și-a manifestat dorința ca derby-ul cu Dinamo de etapa viitoare să se joace în Ghencea.

Fotbaliștii roș-albaștrilor continuă să viseze că vor primi dreptul de a evoluat în Ghencea, în ciuda piedicilor venite dinspre CSA Steaua. Tratativele dintre cele două tabere sunt momentan în impas, dar Miculescu încă speră că-și va înfrunta rivala pe stadionul de 30.000 de locuri din Capitală: 

Pentru noi, este ceva unic să jucăm în Ghencea, mai ales un derby cu Dinamo, chiar îmi doresc să jucăm acolo. Așteptăm de atâția ani și sper să se întâmple acum. Ce ar însemna pentru noi? O întoarcere acasă! Nu trebuie să-i luăm de sus pe cei de la Dinamo, pentru că sunt o echipă nou promovată, iar într-un derby se poate întâmpla orice”, a spus Miculescu. 

Derby de România în pericol să nu se joace în Ghencea

Deși ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a semnat și a aprobat solicitarea FCSB de a avea la dispoziție stadionul Steaua pentru derby-ul cu Dinamo, contractul dintre CSA Steaua și clubul lui Gigi Becali încă nu a fost semnat.

FCSB nu a ajuns nici până la această oră la un numitor comun cu CSA în privința condițiilor de închiriere a Stadionului Steaua. Iar clubul lui Becali e în criză de timp. 

Conform legii 4/2008, clubul organizator are obligația „să declare jocurile sportive naţionale şi internaţionale, cu cel puţin 5 zile înainte de data desfăşurării acestora, la unitatea de jandarmi competentă teritorial, care, după stabilirea gradului de risc, înştiinţează administraţia publică locală despre data desfăşurării competiţiei sau jocului sportiv”. Cum FCSB – Dinamo e programat sâmbătă, 22 iulie, contractul dintre FCSB și CSA Steaua ar trebui semnat până astăzi, altfel s-ar încălca legea 4/2008.

Din informațiile GSP, FCSB se confruntă cu o altă mare problemă: nu reușește să găsească o firmă care să asigure terenul de pe Ghencea pentru suma de un milion de euro, nivel impus de CSA. Pentru acest gen de poliță, FCSB ar trebui să achite 100.000 de euro! Firmele de asigurări nu au în portofoliu o asemenea clauză și oricum nu vor să achite o sumă de 4 ori mai mare decât cea care ar fi necesară pentru înlocuirea gazonului.

Dacă FCSB nu ajunge la un acord cu CSA Steaua până luni, „Arcul de Triumf” va găzdui partida cu Dinamo.

Este normal ca FCSB să vină în Ghencea pentru că FCSB este Steaua! Eu cred că în clipa de faţă CSA Steaua nu este o echipă care să ne reprezinte. Continuatoarea de drept este FCSB.

– Marian Aliuță, fost mijlocaș

Lasă un comentariu