Veste groaznică pentru FCSB: Olaru e suspect de ruptură și poate sta pe bară cel puțin o lună! Și Coman riscă prezența în derby-ul cu Dinamo

FCSB a început perfect campionatul, cu o victorie clară la Tg. Jiu, 3-1 împotriva celor de la FCU Craiova. Vicecampioana a arătat un joc consistent, a controlat cap-coadă confruntarea, însă e posibil să plătească extrem de scump în urma acestei partide. Cei mai importanți doi jucători ai roș-albaștrilor au ieșit foarte devreme, acuzând probleme medicale.

E vorba despre Darius Olaru și Florinel Coman, care au evoluat doar în prima repriză, în care au fost cei mai buni de pe teren. Olaru a fost scos primul, urmat de Coman, care a rămas la cabine după pauză.

Olaru e suspect de ruptură

Încă nu s-au realizat investigații amănunțite cu cei doi, dar primele diagnostice puse de cei din staff-ul medical al FCSB-ului sună extrem de rău. Mai ales în cazul mijlocașului. Olaru acuză dureri până și la mers și la el foarte probabil e vorba despre o ruptură musculară. 

Gravitatea accidentării va fi stabilită după ce va face și un RMN în cursul zilei de marți sau miercuri. Oricum, el e ieșit din calcule pentru meciurile următoare și, dacă leziunea fibrilară va fi confirmată în urma rezonanței magnetice nucleare, atunci perioada de absență ar putea să fie de cel puțin o lună. 

Ceea ce ar fi o lovitură teribilă pentru FCSB, care are ca prim obiectiv accesul în grupele Conference League, iar tururile preliminare, inclusiv play-off-ul, se vor disputa până la finalul lunii august. Exact perioada în care Olaru ar urma să lipsească în cazul în care ruptura musculară va fi una gravă.

37 de meciuria jucat Olaru sezonul precedent în Liga 1, din cele 40 posibile, fiind titular de 34 de ori

Coman acuză probleme lombare

În ceea ce îl privește pe Florinel Coman, lucrurile nu sunt atât de îngrijorătoare ca în cazul lui Olaru. El a simțit dureri la spate, după contactul cu Robert Popa, la faza la care a scos penalty-ul pe care tot el l-a transformat. A continuat să evolueze, dar la pauză a i s-au accentuat durerile lombare și a decis că e mai bine să nu forțeze, mai ales că scorul în acel moment era 2-0. 

Va face și el un RMN în această săptămână, însă diagnosticul înainte de ce va arăta investigația e că nu va fi nevoit să ia o pauză lungă. E de așteptat ca el să fie menajat împotriva lui Dinamo, tocmai pentru ca FCSB să spere apoi că îl va avea în meciul cu CSKA 1948 Sofia, de miercurea viitoare, prima manșă din turul 2 în Conference League. 

20 de goluria produs Florinel Coman în sezonul trecut, în toate competițiile, a marcat de 10 ori și a dat și 10 pase de gol, fiind pe primul loc în acest top, peste Compagno (16), Edjouma (14) și Cordea (14)

Cum ar putea arăta FCSB cu Dinamo, fără Olaru și Florinel Coman: 
Târnovanu – Pantea, Dawa, Haruț, Radunovici – Djokovic, Șut, Băluță – Cordea, Compagno, Miculescu

Compagno revine cu Dinamo, Tavi se întoarce cu CSKA Sofia

FCSB a avut două absențe importante duminică seara, la Tg. Jiu. Doi dintre titularii sezonului precedent nu au putut fi folosiți: Compagno a fost blocat de clauza impusă de Mititelu, de 100.000 de euro pentru orice meci în care va evolua împotriva lui FCU, iar Octavian Popescu și-a ispășit prima din cele două etape de suspendare primită în urma eliminării din derby-ul cu Rapid, din ultima etapă a sezonului trecut. 

Italianul va reveni în echipă la derby-ul cu Dinamo, în vreme ce primul meci în care Tavi va fi eligibil e cel cu CSKA Sofia 1948, din Conference League, care se va disputa la Sofia, miercurea viitoare.

Mi-au plăcut Băluță și Djokovic. Nu mai aducem pe nimeni, nu mai are nici un rost. Noi avem 3-4 jucători și nu știm ce să facem cu ei. Nu mai știm cu cine să jucăm titulari. Djokovic e cel mai bun de la mijloc, începe echipa cu el. Băluță parcă e din alt film. A fost bun cu FCU Craiova, dar mi-a zis MM că el poate fi și mai bun. Cu Djokovic ai stabilitate la mijloc, nu s-au apropiat de careu. Am luat trei jucători buni. I-am dat pe unii care nu jucat și am luat 3 titulari

– Gigi Becali, patron FCSB

Lasă un comentariu