Victor Becali, discurs aspru după revenirea FCSB-ului în Ghencea: ”Adevărul este numai unul”

FCSB va disputa pe arena din Ghencea meciul cu CFR Cluj, din etapa a patra a SuperLigii, după ce a primit acceptul celor de la CSA Steaua.

Victor Becali: ”FCSB nu e echipă românească?”

Victor Becali (61 de ani), fost agent de jucători, a avut un discurs vehement la adresa celor care nu au fost de acord ca cei de la FCSB să joace pe stadionul din Ghencea.

Fotbalul este un fenomen social. Numai la noi se pare că nu vrem să fie un fenomen social. La noi, dacă s-a implicat prim-ministrul în problema asta cu FCSB, și bine a făcut și merită toate felicitările din lume din punctul meu de vedere, pentru că s-a implicat… și fotbalul ăsta face parte din viața noastră de zi cu zi, dacă tot spunem că e un fenomen social, nu?

Dar dacă se implică, de ce se implică? Dacă nu se implică, de ce nu se implică? Înțelegeți? Am văzut foști mari fotbaliști care au zis că se implică prim-ministrul, că e influență politică. Păi, domnule, când organizează FIFA și UEFA Campionate Mondiale și Europene, cine face stadioanele, le face FIFA?

Tot politicul le face! Asta e, e foarte bine, domnul Ciolacu merită toate felicitările, pentru că s-a implicat în această problemă. S-a implicat să se intre în normalitate, pentru că ăsta e lucrul normal, ca FCSB să joace pe Ghencea.

Fiecare e după antipatii. Noi nu înțelegem cum am putea să fim oameni, să vedem adevărul. Adevărul este numai unul. Dar, dacă îl simpatizăm pe Gigi Becali, trebuie să joace FCSB în Ghencea, dacă nu, nu trebuie să joace pe Ghencea.

Când antrenăm pe FCSB, aia e Steaua, când nu antrenăm FCSB, nu mai e Steaua. E păcat. Nu mi se pare normal să spunem că de ce se implică premierul, nu sunt tot problemele din România?

Echipele astea nu sunt echipe românești, FCSB nu e echipă românească? Nu reprezintă România în cupele europene? Când joci în cupele europene, nu reprezinți doar un club, reprezinți țara”, a spus Victor Becali, potrivit iamsport.ro.

FCSB, revenire în Ghencea după mai bine de opt ani

FCSB va juca din nou un meci pe stadionul din Ghencea după o pauză de peste opt ani. În această perioadă, clubul și-a schimbat numele din Steaua în FCSB, iar în Bulevardul Ghencea vechiul stadion a fost dărâmat și construit altul.

Ultimul meci disputat de clubul lui Gigi Becali în Ghencea este un FCSB – Viitorul 4-1 din 22 martie 2015, cu goluri marcate de Cristi Tănase, autorul unei ”duble”, Raul Rusescu, George Țucudean și, de partea cealaltă, Nelson Bonilla.

La finalul ultimului sezon în care a jucat meciuri în Ghencea, FCSB a câștigat titlul.

Lasă un comentariu