Virgil Boglea nu se mai gândește să reprezinte FCSB în instanță: „Respect și accept decizia instanței”

Virgil Boglea, fostul avocat al FCSB, a dezvăluit că regretă că a reprezentat echipa lui Gigi Becali în procesul privind palmaresul cu CSA Steaua București.

Virgil Boglea a obținut o mare victorie în instanță în procesul în care Mario Iorgulescu risca o condamnare de 13 ani de închisoare cu executare. Avocatul a vorbit și despre ultimul mare proces pierdut, cel între FCSB și CSA Steaua București.

Virgil Boglea nu mai intenționează să reprezinte FCSB în instanță: „Respect și accept decizia instanței”
Întrebat despre conflictul dintre FCSB și CSA Steaua București, avocatul a declarat: „Am spus clar că nu mă mai ocup de la pronunțarea soluției în procesul privind palmaresul. Nici de cel de la EUIPO. Nu că nu mă mai interesează, ar fi ipocrit să spun asta”.
Fostul avocat al FCSB a recunoscut cu fair-play înfrângerea: „Știu că instanța a dat o decizie în această speță, o respect și o accept. Înseamnă că raționamentele pe care le-am expus atunci au fost greșite și palmaresul din 1947 până în 1998, cel care contează, este în patrimoniul Clubului Sportiv al Armatei Steaua”.

Virgil Boglea regretă că a reprezentat FCSB în procesul pentru palmares cu CSA Steaua București: „Nu îmi reproșez nimic juridic”
Virgil Boglea a sugerat că regretă implicarea sa în acest proces: „Din perspectivă juridică nu îmi reproșez nimic. Personal, poate că îmi reproșez. (n.r. Că v-ați implicat sau în ce sens?) Probabil că da”, a spus fostul avocat al FCSB.
Fostul avocat al campioanei României a recunoscut că CSA deține palmaresul Stelei, chiar dacă această decizie i-a nemulțumit pe fanii FCSB: „Din octombrie 2023 am fost nevoit să reevaluez poziția pe care am manifestat-o public în ultimii patru ani. Un lucru e cert: o instanță a hotărât ceva […]”.

„Odată cu această decizie, mi-am dat seama că, până la urmă, sunt avocat. Nu pot să mă abat de la principiile care mi-au ghidat cariera și cărora le-am jurat credință odată cu intrarea în profesie, pe care o exercit și astăzi.”

„Palmaresul este cel mai important element de identificare al unei echipe”

Și unul dintre principiile astea vizează împrejurarea că, ceea ce este judecat definitiv, prezintă adevărul. Adică ceea ce e judecat are valoare de adevăr […] Și instanța ne-a spus că palmaresul unei echipe ține strict de echipa respectivă.

Dacă s-a schimbat forma de organizare, nu poate fi o trecere tacită de la unii la alții, indiferent dacă există sau nu un act expres în cauză. Eu nu pot să fac altceva în postura profesională în care mă aflu decât să accept o asemenea soluții.

Nu am cum să fiu ipocrit și să spun că nu mă interesează hotărârile instanțelor judecătorești. Pentru mine, palmaresul este cel mai important element de identificare a unei echipei”, a mai spus Virgil Boglea  în emisiunea lui Gabi Safta de pe canalul de YouTube „Templul Sportului”.

Lasă un comentariu