Ziua cea mai fierbinte pentru FCSB: ședință decisivă pentru Ghencea + întâlnirea cu Vlad Chiricheș care îl poate readuce la echipă! Toate detaliile

De la ora 10:00, la sediul CSA Steaua, reprezentanții FCSB și omologii de la Clubul Armatei s-a întâlnit din nou pentru a pune la punct închirierea stadionului Ghencea pentru meciul FCSB – Dinamo, de pe 22 iulie.

Cele două părți au negociat luni mai bine de 6 ore și sunt aproape de o înțelegere, azi fiind ziua

UPDATE 15:00 Acum se verifică draftul final de contract. Dacă totul va fi în regulă, urmează să fie semnat de Valeriu Argaseală, președintele FCSB și Ștefan Bichir, comandantul CSA Steaua, după ce Comisia de negociere va da undă verde.

decisivă.

UPDATE 14:45 Întâlnirea celor de la FCSB cu Vlad Chiricheș nu a produs un deznodământ. Urmează o nouă întâlnire zilele următoare. Nu s-a ajuns la o înțelegere, nici fundașul n-a spus clar că nu vrea să revină, nici FCSB nu a dat vreun ultimatum.

UPDATE Scene incredibile în Ghencea: Suporterii CSA Steaua au aruncat violent cu o sticlă în mașina lui Valeriu Argăseală, președintele FCSB, când acesta a sosit la discuții. Lovitura a lăsat urme, iar în urma acestui incident a venit Jandarmeria, pentru a asigura ordinea în zonă.

UPDATE 10:45 Președintele lui FCSB, Valeriu Argăseală, a ajuns la sediul CSA Steaua, unde a început întâlnirea. 

UPDATE 10:45 Președintele lui FCSB, Valeriu Argăseală, a ajuns la sediul CSA Steaua, unde a început întâlnirea. 

FCSB a acceptat să depună garanția prin biletul la ordin, astfel că 99% contractul se va semna!

FCSB, tot mai aproape de Ghencea

Singurul punct rămas în divergență, dintre toate clauzele contractului de închiriere a arenei Steaua, a fost cel referitor la garanția pentru eventualele cheltuieli care ar fi necesare la refacerea suprafeței de joc, în cazul în care aceasta va fi distrusă iremediabil.

După ore de negocieri însă, CSA Steaua a venit cu o ultimă propunere. Un bilet la ordin, semnat de FCSB, o cerință pe care clubul MApN-ului o avusese și săptămâna trecută, când ceruse ca respectivul bilet la ordin să fie în valoare de 1.000.000 de euro.

De această dată însă, CSA a diminuat cu aproape 25% cuantumul garanției. Noul nivel ar fi fost justificat de cei din comisia de negociere a CSA prin faptul că au fost verificate în detaliu toate facturile achitate pentru suprafața care e acum în Ghencea și care au însumat în jur de 750.000 de euro.

Bilet la ordin avalizat: avalistul va fi Gigi Becali

FCSB e foarte tentată să accepte această ultimă ofertă, astfel că ar urma să se semneze un bilet la ordin, însă un bilet la ordin avalizat, care să acopere nivelul impus de CSA, iar banii să fie accesați imediat dacă gazonul va fi deteriorat într-o asemenea măsură încât să presupună înlocuirea lui totală. 

Procedura „bilet la ordin avalizat” presupune costuri suplimentare pentru emitent, adică pentru FCSB, astfel că costurile și garanția la care clubul se va angaja se vor apropia de 800.000-900.000 de euro.

Prin bilet la ordin avalizat se înțelege situația în care o altă persoană numită avalist își asumă obligația de plată în aceeași măsură ca și emitentul. Avalistul poate fi atât o persoană fizică, cât și o persoană juridică. În situația în care suma nu poate fi recuperată de la emitent în parte sau în totalitate, beneficiarul se va îndrepta împotriva avalistului pentru plată. 
Conform www.organic-agency.ro

Practic, avalistul va fi Gigi Becali, el va fi persoana care va gira pentru biletul la ordin pe care îl va emite FCSB și pe care îl va oferi celor de la CSA Steaua.

Chiricheș dă azi un răspuns clar

O altă întâlnire extrem de importantă pentru FCSB este cu Vlad Chiricheș. Fundașul central i-a anunțat pe roș-albaștri că va da un răspuns clar, dacă acceptă oferta sau nu.

Gigi Becali i-a propus un contract pe 1 an cu un salariu de 400.000 de euro, Chiricheș ar vrea să semneze pe doi ani. Dacă va accepta, Vlad va deveni cel mai bine plătit fotbalist din SuperLiga. În acest moment, primul este Florinel Coman, cu 360.000 de euro pe an.

Plecat de la Cremonese, Chiricheș se antrenează de o săptămână la baza celor de la FCSB din Berceni.

Lasă un comentariu