Alin Stoica despre duelul dintre FCSB si CSA: „Dacă promovează, toți fanii vor merge acolo. Au palmaresul, sunt cea mai iubită echipă din România!”

Alin Stoica, 43 de ani, fiul fostului mare stelist Tudorel Stoica, susține că războiul dintre FCSB și Steaua ar putea lua o turnură neașteptată în cazul în care clubului Armatei i-ar fi permisă promovarea în prima ligă, lucru interzis de lege în acest moment.

Deoarece CSA Steaua este un club de drept public, nu are drept de promovare în Liga 1. Cu toate acestea, fiul lui Tudorel Stoica crede că situația ar putea suferi modificări semnificative dacă Daniel Oprița și echipa sa vor obține permisiunea de a juca în prima ligă. Astfel, proiectul „militarilor” ar putea fi reactivat.

„Da, este o problemă la CSA Steaua, este al treilea an când nu pot promova. E din cauza legii, am înţeles că sunt şi acum procese. E păcat că se întâmplă asta în România. 

Şi la Craiova e aceeaşi problemă cu cele două echipe, dar pentru mine palmaresul e cel mai important lucru. 

De asta joci fotbal, pentru palmares, pentru trofee. Să ai Champions League în vitrină (n.r. face referire la Cupa Campionilor Europeni cucerită de Steaua în ‘86) e ca şi cum ai câştiga Campionatul Mondial, e cel mai înalt nivel posibil în fotbal”, a spus Alin Stoica, într-un interviu pentru Orange Sport. 

Alin Stoica, sigur că fanii FCSB vor trece de partea Armatei dacă Steaua promovează

Întrebat dacă fanii celor de la FCSB vor „migra” spre echipa Armatei în cazul în care „militarilor” le-ar fi permisă promovarea în prima ligă, Alin Stoica a oferit un răspuns ferm: 

„Da, cu siguranţă! Ei au palmaresul, [CSA Steaua] e cea mai iubită echipă din România, dar să vedem ce se va întâmpla, dacă vor obţine promovarea”, a spus Alin Stoica, potrivit sursei citate. 

Procesul pentru palmaresul Stelei, amânat din nou

În luna martie, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis rejudecarea la Curtea de Apel a procesului pentru palmares dintre CSA Steaua și FCSB. Luni, 16 octombrie, a fost programat un termen nou, iar judecătorii au dictat o nouă amânare, pentru data de 23 octombrie.

Primul termen pentru rejudecarea cazului a avut loc pe 19 septembrie, când a fost fixat un nou termen, pentru 2 octombrie. La acea dată nu a avut loc nicio audiere, fiind anunțată din start o nouă amânare, pentru 16 octombrie. 

Decizia de luni a fost identică, judecătorii au stabilit un nou termen, pentru data de 23 octombrie.

Lasă un comentariu