În luna octombrie a anului 2023, Clubul Sportiv al Armatei Steaua a obținut o nouă victorie în fața celor de la FCSB.
După publicarea motivării deciziei Curții de Apel din București, Virgil Boglea, avocatul Asociației „Salvați Steaua”, care a apărat interesele FCSB-ului în procesul cu trupa din Ghencea, a exprimat o primă reacție.
„Instanța de apel se raportează la următoarea împrejurare: nefiind niciun act juridic de transfer între entități, nu poate fi vorba despre un transfer de palmares. Ei mai spun că hotărârea ICCJ din 28 martie anul trecut stabilește că palmaresul din perioada 1947-1998 e adjudecat definitiv.
Din două perspective avem o certitudine juridică: palmaresul care contează, 1947-1998, cel care conține și Cupa Campionilor Europeni, aparține Clubului Sportiv al Armatei.
Poate fi făcut recurs pe procedură, dar nu pentru perioada 1947-1998, care a fost deja tranșată. Personal, nu am cum să fiu ipocrit și să nu recunosc hotărârea ICCJ. Nu o să mai fiu artizanul niciunui fel de demers în acest proces”, a spus Boglea, potrivit GSP.ro.
După încheierea primei și celei mai importante părți a procesului dintre cele două entități, FCSB și Steaua se confruntă în alte două procese. În primul rând, rămâne neclar statutul palmaresului deținut de AFC Steaua în perioada 1998-2003 (două titluri, o Cupă a României și o Supercupă), iar în plus, urmează să se judece și procesul referitor la anumite mărci, unde Steaua a obținut câștig de cauză în primă instanță, însă recursul formulat de FCSB amână finalizarea acestui caz.
Dacă CSA Steaua ar reuși să obțină din nou câștig de cauză, atunci ar putea fi deschis un alt proces, cel referitor la prejudiciul de 37 de milioane de euro pe care „militarii” îl reclamă lui Gigi Becali pentru utilizarea ilegală a mărcii în perioada 2003-2013.