Curtea de Apel București (CAB) a dat decizia în cazul procesul palmaresului dintre FCSB și CSA Steaua.
Decizia a fost în defavoarea clubului din prima ligă, care nu a reușit să obțină în instanță dreptul de a fi considerată continuatoarea istorică a Stelei care în 1986 câștiga Cupa Campionilor Europeni.
Dumitru Dragomir, fost președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal și apropiat al lui Gigi Becali, a avut o reacție surprinzătoare după aflarea verdicutului dat de CAB.
„Eu am spus de multe ori că Gigi Becali l-a subestimat pe Talpan și nu a știut să și-l apropie când l-a avut avut acolo în Ghencea. Talpan ăsta e un jurist foarte bun și uite că într-un final a reușit să îi învingă.
Ce o să facă Gigi Becali de acum? E treaba lui, dar eu știu că hotărârile judecătorești trebuie să le respecți, iar pe mine mă doare în bolurile de la pălărie că Gigi Becali a pierdut lupta pentru palmaresul Stelei. Din punctul meu de vedere, nu e nicio tragedie ce i s-a întîmplat acum lui Gigi Becali. Tragedie în lumea asta este ce se întâmplă în Israel, în Gaza.
A, tragedie în lumea asta mai este războiul din Ucraina. Astea sunt tragedii, războiele astea din lumea asta în care noi trăim. Mă întrebi dacă e normal ca palmaresele să se împartă de judecători? Nu mă mai interesează pe mine chestiile astea. Eu am treburile mele și nu mai stau să îi mai plâng eu de milă pe unii și alții. Să se descurce fiecare cum vrea, iar hotărârile judecătorești nu trebuie să le comentezi. Repet: hotărârile judecătorești trebuie să le respecți”, a spus Dumitru Dragomir, potrivit Prosport.
De unde a plecat noul conflict dintre FCSB și CSA Steaua
În iulie 2019, Tribunalul Bucureşti a atribuit CSA Steaua palmaresul echipei de fotbal „Steaua Bucureşti” de la înfiinţare, respectiv 1947, până în anul 2003.
FCSB a făcut apel, iar pe 28 iunie 2021 Curtea de Apel Bucureşti a dat parţial dreptate clubului patronat de Gigi Becali, în sensul că CSA Steaua a primit palmaresul doar pentru perioada 1947 – 1998.
FCSB a făcut recurs şi la decizia Curţii de Apel Bucureşti, potrivit Agerpres, iar Instanţa supremă a dispus ca procesul să se rejudece la CAB.
Luni, Curtea de Apel Bucureşti a decis să atribuie CSA Steaua palmaresul din perioada 1947 – 1998, însă este neclar ce se întâmplă cu intervalul 1998-2003.
Cele două cluburi au mai avut şi alte subiecte de dispută în instanţă, printre care şi cine avea dreptul să folosească numele de „Steaua”.
În mai 2018, Instanţa supremă a decis că echipa deţinută de Gigi Becali – Fotbal Club Steaua Bucureşti (FCSB) – nu mai are voie să folosească numele „Steaua” şi „Steaua Bucureşti” fără consimţământul Clubului Sportiv al Armatei (CSA) Steaua.
În consecinţă, FCSB nu are voie să utilizeze marca „Steaua” în competiţiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate, în înscrierile în asociaţiile şi federaţiile sportive.