FCSB, deasupra tuturor! CFR Cluj a pierdut teren, Rapid și Craiova sunt departe

FCSB e mare favorită la câștigarea campionatului, aspect confirmat și de cotele oferite în acest moment de bookmakeri. Cu un avans de 8 puncte față de CFR Cluj, roș-albaștrii sunt excelent poziționați pentru a-și adjudeca titlul pentru prima oară după nouă ani.

„Seceta” bucureștenilor, care n-au mai câștigat campionatul din 2015, de pe vremea lui Costel Gâlcă, s-ar putea încheia vara aceasta.

La startul lui 2024, casele de pariuri o plasează pe FCSB în pole-position, cu o cotă ce acum pare minusculă comparativ cu startul campionatului. Ea variază între 1.25 și 1.50, în funcție de agenție.

La începutul sezonului, FCSB și CFR Cluj erau creditate cu aceeași cotă la câștigarea titlului, 3.25. 

Mult în urma roș-albaștrilor în clasament, „feroviarii” sunt departe în acest moment, fiind văzuți de bookmakeri cu a doua șansă. Un succes al CFR-ului la finalul sezonului beneficiază acum de o cotă cuprinsă între 4.50 și 5.00.

Celelalte candidate, Universitatea Craiova și Rapid, aflate în campionat pe locurile 3, respectiv 4, au cote imense să triumfe. Cei care pariază pe olteni își pot înmulți miza de 12 sau de 15 ori, în timp ce cota Rapidului, club care a dezamăgit în stagiul din Antalya, pornește de la 12.00 și ajunge până la 30.00!

Dacă FCSB nu va reuși să câștige campionatul nici acum, cea mai lungă serie de sezoane la rând fără titlu s-ar extinde. Ar fi 9 ani consecutivi! Recordul negru din această perspectivă a fost stabilit între 2006 și 2012, perioadă în care pe primul loc au terminat Dinamo, CFR (de 3 ori), Urziceni și Oțelul Galați.

FCSB, fără titlu din 2015. Echipa încă se numea Steaua și juca în Ghencea

FCSB n-a mai cucerit campionatul din sezonul 2014-2015. Atunci, antrenor a fost Costel Gâlcă. Campionatul se desfășura altfel, existau 18 echipe, nu 16, cum se întâmplă acum, și încă nu se implementase în România sistemul cu play-off și play-out.

În prima jumătate a acelui sezon, clubul a purtat numele Steaua. Nu a existat niciun dubiu în privința identității până în luna decembrie 2014, iar parcursul de până în acel moment a fost unul excepțional. Practic, n-a existat nicio grupare care să țină ritmul impus de roș-albaștri.

Decizia dată de Înalta Curte de Casație și Justiție a produs un cutremur la acel moment, lucru care nu s-a resimțit chiar imediat, însă în retur, echipa a fost nevoită să renunțe și la denumire, și la vechea siglă.

În acel sezon, din cele 17 jocuri de acasă, nu mai puțin de 12, adică un procentaj de 70%, au avut loc pe vechiul stadion din Ghencea, iar restul de 5 pe Arena Națională.

Echipa lui FCSB în sezonul 2014/15:

Arlauskis – Papp, Varela, Szukala / Toșca, Latovlevici / Guilherme – Prepeliță, Sânmărtean / Breveeld – Ad. Popa, N. Stanciu, Cr. Tănase  / Chipciu – Keșeru / Rusescu 
* Szukala, Sânmărtean și Keșeru au fost vânduți în pauza dintre tur și retur

Lasă un comentariu