Federația face KO ultimul plan al CSA Steaua! Răspunsul oferit Gazetei spulberă speranțele de promovare ale „militarilor”

Într-un răspuns oferit Gazetei, Federația Română de Fotbal transmite clar că CSA Steaua nu poate promova la finalul acestui sezon de Liga 2, întrucât clubul deținut de MApN a început competiția tot ca o societate de drept public. 

În ultimele zile, membrii galeriei CSA au propagat ideea că echipa lui Oprița ar fi obținut o dispensă, din partea FRF, ca Steaua să aibă drept de promovare la finalul campionatului actual. 

Ieri seară, Asociația Steliștilor 47 (AS 47) a alimentat această ipoteză, postând pe Facebook că Steaua a înștiințat FRF „în timpul regulamentar” că urmează să-și schimbe statutul într-o entitate de drept privat, pentru a avea drept de promovare la capătul sezonului 2023/2024.

AS47, ieri: „Toate documentele necesare vor fi depuse de Steaua”

Clubul Steaua a înștiințat, în timpul regulamentar, Federația Română de Fotbal că își va schimba statutul într-o entitate de drept privat pentru a promova în Liga 1 la fotbal. 

Toate documentele necesare vor fi depuse de Steaua, după ce se vor finaliza discuțiile cu partenerii privați și se va ajunge la o concluzie cu privire la noua formă de organizare a echipei de fotbal. Contrar tuturor știrilor false apărute în mass-media, clubul Steaua își dorește un parteneriat privat în care rolul său va fi de a proteja marca Steaua și a urmări performanța.

AS47 a trimis o cerere pentru a face parte dintr-o viitoare asociere, pentru a urmări și transmite mai departe cât se poate de transparent informații suporterilor”, a scris aseară pe Facebook Asociația Steliștilor 47 (AS 47), grupare de fani apropiată de CSA Steaua.

FRF, azi, pentru GSP: „N-am oferit nicio dispensă clubului CSA Steaua”

Gazeta a solicitat un punct de vedere Federației, iar răspunsul de la Casa Fotbalului spulberă noile speranțe de promovare ale „militarilor”: 

„1.Federația Română de Fotbal nu a oferit nicio dispensă clubului CSA Steaua. De fapt, pentru evitarea oricărui dubiu, FRF nu poate acorda o dispensă punctuală unui anumit club (oricare ar fi acela). Așa cum am mai precizat și cu alte ocazii, orice solicitare cu privire la modificarea formei juridice, însoțită de documentele aferente, va fi analizată de Federația Română de Fotbal la momentul respectiv prin raportare la cadrul regulamentar/legal în vigoare în acel moment.

2. Cluburile a căror formă de organizare nu permite în prezent promovarea în primul eșalon competițional sunt următoarele: 

  • Club Sportiv Comunal 1599 Şelimbăr
  • Club Sportiv Comunal Dumbrăviţa
  • Club Sportiv Corvinul 1921 Hunedoara
  • Club Sportiv Municipal Alexandria
  • Clubul Sportiv al Armatei – Steaua
  • Clubul Sportiv Muncitoresc Reşiţa
  • Clubul Sportiv Municipal Slatina
  • Clubul Sportiv Tunari

3. Imposibilitatea de promovare/participare în Liga I pentru cluburile de drept public reprezintă un impediment stabilit printr-o normă legală. Nu există nicio restricție pentru cluburile de drept public de a participa la orice altă competiție (inclusiv Liga 2 sau Cupa României) și, prin urmare, nicio posibilitate de a li se interzice câștigarea acestor competiții. Reiterăm, de asemenea, cele menționate la punctul 1 de mai sus, în situația oricăror cereri ale unor cluburi de drept public cu privire la schimbarea formei de organizare vor fi analizate la momentul respectiv prin raportare la cadrul regulamentar/legal aplicabil în acel moment”. 

CSA Steaua, tot fără drept de promovare

E al treilea an în care clubul deținut de MApN va evolua în Liga 2, unde a promovat în vara lui 2020. Și acum, așa cum s-a întâmplat și în precedentele două ediții, CSA Steaua nu îndeplinește condițiile pentru a putea promova, indiferent dacă va obține acest lucru pe plan sportiv.

În continuare, CSA Steaua e o societate de drept public, iar Legea Sportului nu permite acestor structuri să evolueze în ligi profesioniste, așa cum e Liga 1 de fotbal. În ambele campionate de până acum în care a fost, CSA a terminat pe locuri care i-ar fi dat dreptul de a disputa barajul de promovare, fie să promoveze chiar direct, dar de fiecare dată licența i-a fost respinsă de FRF. În ciuda acestui lucru, CSA Steaua va putea, în cazul în care se va clasa între primele 6 la finalul sezonului regular, să dispute jocurile din play-off.

Lasă un comentariu