Florin Prunea consideră că arbitrajul a fost favorabil FCSB-ului ”Șmecheresc! Eu nu pot fi păcălit”

FCSB s-a impus pe teren propriu în fața celor de la FC Botoșani cu scorul de 3-2, în etapa cu numărul 27 din SuperLiga României.

Centralul Cătălin Ion Buși a acordat două cartonașe roșii echipelor roș-albaștre, unul pentru Nana Antwi în minutul 15 și unul pentru Darius Olaru în minutul 86. De asemenea, jucătorul Kaprof a primit al doilea cartonaș galben în minutul 56. Pe lângă acestea, au fost și șapte cartonașe galbene acordate, două pentru echipa roș-albastră și cinci pentru formația din Moldova. Florin Prunea a criticat arbitrajul lui Cătălin Ion Buși, considerându-l favorabil echipei FCSB și catalogându-l drept „șmecherească”.

Pe mine nu poate să mă păcălească (n.r. Cătălin Buși). În primul rând, sunt două decizii greșite, aici e minus un punct. După ce a dat roșu, s-a înclinat terenul uite așa într-o parte. Eu nu pot fi păcălit.

Mie mi-a lăsat impresia, și nu mă păcălesc la lucrurile astea, că era chestie de secunde până urma să facă și dincolo o eliminare. Arbitrajul a fost unul șmecheresc. În fața băncii de rezerve a lui Bogdan Andone, a fost un fault, de era să intre în teren.

Arbitrul de centru ia aceste decizii nu conform regulamentului și sunt luate într-o singură direcție, plus alea două cartonașe galbene care nu au fost, păi ce să fac mai mult de atât?

La semnalizarea VAR (n.r. l-a eliminat pe Nana Antwi în minutul 18)! Aici (n.r. la faultul lui Darius Olaru), tot la semnalizarea VAR, dacă nu era VAR, vă spun eu, nici pe vremea lui Ceaușescu nu era așa ceva. Dacă nu VAR, erau două la FCSB și alte două galbene degeaba. Păi ce vrei să facă un arbitru mai mult să te împingă de la spate?

După l-am văzut pe Gigi că spune ’dom-le, ăsta e băiat bun!’, păi normal că e băiat bun dacă te împinge de la spate, cum să nu fie băiat bun? Sunt două decizii majore pe care le-a răsucit VAR-ul și alte două cartonașe galbene care nu au fost”, a spus vehement Florin Prunea, la emisiunea Digi Sport Special.

Marius Avram, prezent și el în emisiunea moderată de Vali Moraru, i-a răspuns fostului oficial al lui Dinamo. Deși consideră că argumentele lui Florin Prunea sunt valide, iar Cătălin Buși a luat câteva decizii greșite, Marius Avram susține că centralul nu a făcut acest lucru în mod intenționat, ci din cauză că nu a gestionat cum trebuie presiunea pusă asupra sa după eliminarea lui Nana Antwi.

Chiar de când a dat cartonașul roșu din minutul 18, am anticipat că va urma o mare presiune asupra lui din partea echipei adverse. Cam așa fac fotbaliștii în teren de obicei, când elimini repede de la una dintre echipe, mai ales de la echipa gazdă, care pune presiune maximă, vor fi pe tine ca să echilibrezi într-un fel balanța.

Spuneam că el de atunci ar fi trebuit să fie foarte ferm. Personalitatea lui nu e de așa natură, el e mai lent, mai băiat bun, mă feresc să spun mai moale, deși poate ăsta ar fi termenul, el ar fi trebuit să fie mai cu vână în acele momente, să se impună repede în două-trei decizii și, din păcate, el a dat senzația că a cedat la această presiune pusă de echipa gazdă, care a rămas cu un om în minus.

Asta nu duce către ideea de șmecherește, ci duce mai mult către ideea de personalitate nu suficient de puternică”, a răspuns Avram.

Discuția a continuat, iar Florin Prunea a spus clar și răspicat că fapul că centralul nu a făcut față presiunii nu reprezintă o scuză pentru prestația care, în opinia fostului mare portar al echipei naționale, a lăsat de dorit.

O personalitate nu suficient de puternică mă duce în Divizia B. Botoșani e pe ultimul loc, nu te joci cu soarta oamenilor. Să iei toate deciziile în favoarea unei singure echipe, nu e normal, eu la asta mă refer”, a completat Florin Prunea.

Un comentariu la „Florin Prunea consideră că arbitrajul a fost favorabil FCSB-ului ”Șmecheresc! Eu nu pot fi păcălit””

  1. D-l Prunea are dreptate ! Cine a jucat fotbal își dă seama „mersul lucrurilor” D-l Avram încearcă să fie împăciuitor cu toți ! Nu se zice nimic despre lovitura intenționată cu piciorul, ca razbunare, a lui Coman ! Acolo trebuia cartonaș roșu fără nici un VAR !

    Răspunde

Lasă un comentariu