Florin Tălpan, înfrângere în ,,Europa,, chiar dacă în țară câștigă toate procesele

FCSB și CSA luptă pentru aceeași identitate, ambele echipe identificându-se ca fiind Steaua.

Florin Talpan, juristul clubului din Ghencea, a comis o greșeală majoră în dosarul pentru marca verbală „FCSB Steaua”, iar răspunsul EUIPO nu a întârziat să apară. Talpan a întârziat trimiterea unor documente către EUIPO (Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală) în dosarul în care avocații lui Gigi Becali încearcă înregistrarea mărcii verbale „FCSB Steaua”.

Instanțele din România i-au interzis campioanei să mai folosească marca, numele și palmaresul Stelei, astfel că patronul echipei din prima ligă a încercat un artificiu la EUIPO. Cu aproximativ un an în urmă, avocații lui Gigi Becali au depus o cerere pentru înregistrarea mărcii verbale „FCSB Steaua” la nivelul Uniunii Europene.

Florin Talpan a depus contestație, dar avocații FCSB au venit cu o cerere nouă, solicitându-i să demonstreze că echipa MApN a folosit marca verbală contestată în ultimii cinci ani. În dosarul trimis inițial de Talpan, acesta a inclus toate deciziile judecătorești și o serie de acte care atestă că echipa Armatei este adevărata deținătoare a mărcii „Steaua București”.

Juristul CSA a trimis documente și poze de la meciurile Stelei la diverse sporturi, precum polo feminin și masculin, volei sau baschet, unde se observă mărcile deținute de clubul MApN.

Totuși, EUIPO l-a înștiințat pe Florin Talpan că nu a respectat termenul impus de instituție, astfel că noile documente trimise nu vor fi luate în considerare în decizia finală.

„Faptele, dovezile și argumentele pe care le-ați înregistrat în sprijinul opoziției dumneavoastră au fost înaintate către solicitant/titular (n.r. către avocatul FCSB) pentru a fi luate în considerare.

Cum nu ați reușit să fundamentați în timpul limită dreptul anterior ca fiind baza opoziției, Biroul vă informează ca se va pronunța asupra opoziției pe baza dovezilor anterioare.

Vă rog să luați în considerare că observații ulterioare nu mai pot fi depuse”, se arată în răspunsul celor de la EUIPO.

 

Lasă un comentariu