Gigi Becali, ”desființat” de un antrenor: ”E o insultă pentru meseria de antrenor”

FCSB a reușit să câștige titlul în SuperLiga, după o pauză de 9 ani, cu Elias Charalambous (43 de ani) pe banca tehnică.

Însă, după cum a recunoscut în repetate rânduri în aparițiile TV din sezonul trecut, Gigi Becali (65 de ani), patronul „roș-albaștrilor”, a avut un cuvânt „greu” de spus în privința deciziilor tehnico-tactice ale echipei, inclusiv în ceea ce privește schimbările, alcătuirea formulei de start și stabilirea lotului.

Astfel, mai mulți oameni din fotbalul românesc i-au acordat credit lui Gigi Becali pentru succesul obținut de FCSB în campionat, și nu lui Elias Charalambous, cum ar fi fost de așteptat. Mai în glumă, mai în serios, unele personalități din fotbalul românesc l-au numit pe Gigi Becali „cel mai bun antrenor din România”.

Cu toate acestea, această discuție nu a fost bine văzută de un tehnician român care și-a petrecut toată cariera în afara granițelor. Adrian Ursea (56 de ani), actualul antrenor al lui Etoile Carouge (liga a 3-a din Elveția) și fostul tehnician al lui Nice în Ligue 1, a afirmat că Gigi Becali nu poate fi considerat un antrenor în adevăratul sens al cuvântului și că s-a folosit în sezonul trecut de „o marionetă” pentru a-i executa ordinele.

În același timp, Ursea a lăudat modul în care „latifundiarul din Pipera” investește bani în fotbalul românesc, într-o perioadă în care niciun alt patron din SuperLiga nu mai este dispus să facă acest lucru.

”(n.r. Gigi Becali este considerat cel mai bun antrenor din SuperLiga) Hai să fim serioși! E o insultă pentru meseria de antrenor. Omul are bani și-și plătește o fată care să-i danseze. În același timp însă, e printre puținii care investește sume generoase în fotbal, ceea e un lucru lăudabil.

Dacă totul se reduce însă la finanțe și la capacitatea de a recruta anumiți jucători buni, cu care doar să te distrezi amestecându-i în echipă după diferite gusturi, ei bine!, atunci fotbalul nu e pe o pantă bună. Probabil și-a descoperit un talent ascuns până la o anumită vârstă!”, a spus Adrian Ursea, la Sport pe Surse.

2 comentarii la „Gigi Becali, ”desființat” de un antrenor: ”E o insultă pentru meseria de antrenor””

 1. Totul este vorba despre educație, așa înțelege Gigi capitalismul, zice că pe banii lui el este stăpânul. Pentru mentalitatea asta suntem toți de vină, nu poți in 30-40 de ani să te comporți și să gândești cum o fac unii de sute de ani. El este convins că pe banii lui face ce vrea. Să-l convingă cineva contrariul este foarte greu, iar să-l contrazică este și mai greu. Trebuie înțeles așa cum este omul, nu ai ce să faci, nu ai cum să-l schimbi. Totuși este un lucru pozitiv finanțarea fotbalului de la noi. In concluzie Gigi este un rău necesar!

  Răspunde
 2. Cum este posibil sa scrieti despre opinia unui antrenor de mana a 2-a care nu se poate compara cu Charalambus si Pintilii. Declaratia acestui necunoscut Adrian Ursea de care n-a auzit nimeni si postarea voastra neinspirata sunt de fapt jigniri serioase la adresa adevaratilor antrnori ai echipei Steaua/FCSB.

  Doar cei care nu se pricep deloc la fotbal pot face confuzia intre rolul lui Becali si ce au facut foarte bine antrenorii echipei. Steaua/FCSB a luat campionatul in primul rand deoarece este o echipa antrenata foarte bine tehnico-tactic si aici Becali nu are nici un merit. O echipa nu se antreneaza din fotoliu, ci pe teren, unde Bacali nu a mai fost de cel putin 3 ani.

  Meritul antrenorilor Stelei este chiar mai mare considerand imixtiunile lui Becali pentru unele schimbari sau alcatuirea echipei, deoarece s-a dovedit ca in orice alcatuire echipa a jucat foarte bine pe tot parcursul campionatului, cu doar cateva exceptii inerente in viata oricarei echipe.

  Asa ca mai terminati cu jignirile la adresa lui Charalambus si Pintilii, ca va descalificati si aratati ca de fapt va uitati la fotbal, dar nu pricepeti mare lucru! Becali nu este Antrenorul Anului. Becali este Finantatorul de succes al Fotbalului Romanesc de peste 2 decade. Fara Becali Steaua nu mai exista astazi. Fara Becali multe alte echipe nu ar fi supravietuit pana acum. Becali nu este Antrenor, dar are si meritul ca a reusit sa formeze o echipa solida de Technicieni si Profesionisti care colaboreaza foarte bine intre ei si comunica bine si cu patronul. Asta este poate cel mai important aspect pentru succesul Stelei.

  Sa nu uitam de asemenea ca in ultimii 9 ani, cu exceptia unui singur an, Steaua s-a clasat pe locul 2, ceea ce este remarcabil, mai ales ca echipa merita si alte campionate, pierdute aiurea prin furaciunile stupide ale unor arbitrii incompetenti sau corupti!

  Răspunde

Lasă un comentariu