Helmut Duckadam nu poate să uite cum a fost alungat de CSA Steaua după ce s-a accidentat:  ”Am fost aruncat ca o măsea stricată”

Astăzi, pe 7 mai 2024, s-au împlinit 38 de ani de la momentul în care Steaua București a cucerit Cupa Campionilor Europeni, după o finală decisă la penalty-uri, cu Barcelona.

Helmut Duckadam a făcut istorie în finala respectivă, salvând patru penalty-uri și fiind considerat cel mai important jucător al meciului. Cu toate acestea, povestea lui nu s-a încheiat cu un final fericit, deoarece a suferit o accidentare gravă după acea performanță remarcabilă. Mai trist este faptul că, în ciuda contribuției sale esențiale la succesul echipei, clubul nu a fost empatic și l-a îndepărtat. Duckadam a dezvăluit într-o emisiune că nimeni din conducerea clubului nu a venit să-și ceară iertare pentru tratamentul nedrept pe care l-a primit. Este o poveste tristă care evidențiază uneori nedreptatea din lumea sportului.

”Te iert, dar nu pot să te uit. Eu nu pot să uit ce mi-a făcut mie CSA Steaua. În 38 de ani, nu am primit nici măcar un semn că aș primi un telefon de la cineva, iar eu am trecut prin perioade grele. Un telefon, să-mi ofere și mie un loc de muncă, cum am văzut că s-a tot oferit, au fost foarte mulți care au activat în cadrul clubului.

Eu nu am avut niciodată această ofertă. Faptul că am fost aruncat ca o măsea stricată și nu trecuseră decât câteva luni de la finala de la Sevilla… nu pot să uit.

Acum 4 zile m-am întâlnit cu Tudorel Stoica, Lăcătuș și așa mai departe, nu am cum să fiu supărat pe colegii mei, doar că evenimentul respectiv nu era organizat de colegii mei, ci de clubul Armatei. Eu nu mă feresc.

Eu am fost nevoit în 1994 să mă angajez, să apelez la cei de la Dinamo, ca să mă angajez în cadrul Poliției de Frontieră, să am un loc de muncă. Eu sunt pensionar MAI, nu MApN”, a declarat Helmut Duckadam.

Radu Naum, moderatorul emisiunii, a intervenit. ”De asta te întreb. De ani de zile, Helmut spune lucrul acesta. Ani de zile nu a auzit nimeni asta la MApN, să facă un gest către Helmut? Un gest, să zică ‘Domnule, am greșit, ești de al nostru?’”

Imediat după, Helmut Duckadam a replica. ”Cu siguranță că aș fi acceptat scuzele. Am iertat, dar nu am cum să uit. Au fost ani grei în care eram vicepreședinte la Vagonul Arad și nu am primit un telefon. Nu puteam să fiu și eu în cadrul clubului (n.r.-Steaua)? Ceva, orice, antrenor cu portarii?”

Mesajul Stelei, la împlinirea a 38 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni

CSA Steaua a marcat împlinirea a 38 de ani de la marele succes cu un mesaj public pe căile oficiale de comunicare.

În urmă cu 38 de ani, Steaua București a reușit cea mai mare performanță a fotbalului românesc la nivel de cluburi: câștigarea Cupei Campionilor Europeni după o finală fantastică în fața celor de la FC Barcelona, scor 2-0, la lovituri de la 11 metri.

Marius Lăcătuș și Gabi Balint au transformat lovituri de la 11 metri, iar Helmuth Duckadam a închis, la propriu, poarta în fața spaniolilor. Întreaga arenă Ramon Sanchez Pizjuán din Sevilla a rămas uluită, iar Europa s-a înclinat în fața incredibilului succes al roș-albaștrilor.

Un comentariu la „Helmut Duckadam nu poate să uite cum a fost alungat de CSA Steaua după ce s-a accidentat:  ”Am fost aruncat ca o măsea stricată””

  1. Și acum, după 38 de ani, este suspecta linșarea excepționalului Duckadam. Îmi amintesc marea de oameni care era la Otopeni la întoarcerea lor. Cineva spunea că echipa de fotbal STEAUA(actuala FCSB) „este o stare de spirit”. Au venit incredibiiil de multi oameni, de toate vârstele.Tot spațiul din fața clădirii aeroportului drumuri de acces, spatii verzi până aproape de actualul DN1.Erau cel puțin 40.000, după părerea mea. Au fost scandate multe sloganuri de apreciere a muncii și performantei excepționale. Unul curajos pt acele vremuri suna cam așa:”mâncăm pâine și salam da’l avem pe Duckadam”. O performanță pe care nu o poate repeta nicio echipă de fotbal românească.

    Răspunde

Lasă un comentariu