Marca, Gazzetta dello Sport și Kicker dau de pământ cu România pentru incidentele de la meciul cu Kosovo

Meciul România – Kosovo a fost întrerupt aproape o oră din cauza scandărilor venite dinspre galeria „Uniți Sub Tricolor”.

Presa din străinătate a scris despre incidentele de pe Arena Națională. Ziariștii unor publicații de renume, cum ar fi Marca, Gazzetta dello Sport sau Kicker, nu au avut milă de comportamentul suporterilor români. Aceștia au adus în discuție inclusiv relația apropiată dintre România și Serbia.

Ce scriu ziariștii din Europa de Vest despre România – Kosovo

Spaniolii de la Marca spun că fotbalul a trecut în plan secund pe Arena Națională: „România – Kosovo a fost întrerupt după ce fanii au scandat ‘Kosovo e Serbia’. Oficialii UEFA au oprit jocul pentru comportament discriminatoriu.

Din păcate, fotbalul a trecut în plan secund în această seară. În timpul meciului România – Kosovo am văzut noi incursiuni politice. Ultrașii au scandat în repete rânduri numele Serbiei. Restul spectatorilor prezenți pe stadion i-au huiduit pe cei din galerie”, scriu ibericii.

Nemții de la Kicker au scris despre situația politică tensionată: „Fanii români i-au provocat pe oaspeți după ce au scandat intens ‘Kosovo e Serbia’. Jucătorii din Kosovo au refuzat să mai joace, astfel că jocul a fost întrerupt aproape o oră. De notat este faptul că România nu recunoaște independența statului Kosovo și susține poziția Serbiei, care consideră Kosovo teritoriul său”.

Presa din Italia vorbește despre discriminare: „Arbitrul francez a oprit jocul din cauza scandărilor discriminatorii ale ultrașilor români. Au apărut chiar și bannere cu mesajul ‘Kosovo e Serbia’. De subliniat faptul că România nu recunoaște statul Kosovo. Jucătorii au fost trimiși la vestiare și au stat acolo aproape o oră”, scrie La Gazzetta dello Sport.

Ce riscă România

Este de așteptat ca Federația Română de Fotbal să fie sancționată de UEFA pentru aceste incidente. Amenda poate ajunge chiar până la 100.000 de euro.

FRF a mai încasat o amendă de 15.000 de euro în actuala campanie, după scandările de la meciul tur cu Belarus.

De asemenea, România ar putea disputa următoarele două jocuri cu porțile închise. Ultimele două partide de pe teren propriu din aceste preliminarii vor fi cu Andorra (15 octombrie) și Elveția (21 noiembrie).

Returul cu Elveția va fi ultimul meci al tricolorilor din campania pentru EURO 2024. Turneul final de anul viitor va avea loc în perioada 14 iunie – 14 iulie, în Germania. Numai primele două clasate din fiecare grupă se califică la Campionatul European. Elveția este lider în grupa noastră. Din 2016 nu s-a mai calificat România la un turneu final.

Un comentariu la „Marca, Gazzetta dello Sport și Kicker dau de pământ cu România pentru incidentele de la meciul cu Kosovo”

  1. Nu cred în calificarea la europene. Echipa națională de fofbal nu poate menține un ritm constant bun. În meciul cu Kosovo au dat tot ce-au putut, încurajați fiind de omul in plus ! Aș dori să nu se întâmple așa, dar evidența și rezultatele din ultimii 10 ani mă indeamnă să fiu foarte circumspect.

    Răspunde

Lasă un comentariu