Fostul internațional Marcel Răducanu, în vârstă de 70 de ani, urmărește cu entuziasm progresul naționalei României, dar își păstrează realismul în privința preliminariilor pentru Mondialul din 2026. România se pregătește pentru o campanie crucială, care ar putea însemna prima calificare la un turneu final de Cupă Mondială după 28 de ani. Ultima prezență a „tricolorilor” la acest nivel a fost în 1998, în Franța.
Într-o grupă considerată accesibilă, alături de Austria, Bosnia, Cipru și San Marino, speranțele sunt mari. Atmosfera optimistă a fost alimentată și de ideea că românii ar putea începe deja să-și planifice călătoriile pentru turneul final din 2026, găzduit de Canada, Mexic și SUA.
Totuși, Marcel Răducanu a îndemnat la echilibru într-o intervenție pentru Digi Sport, apreciind munca depusă la echipă, dar avertizând asupra dificultăților. „Ai noștri sunt pe un drum foarte bun. Nea Mircea (n.r. – Mircea Lucescu) a creat o atmosferă bună, preluată de la Edi (n.r. – Edward Iordănescu). De fapt, Edi a creat acest grup. Băieții joacă unul pentru celălalt. Sunt sigur că putem lua locul 2, care duce la baraj. S-a format o echipă bună, cu jucători care au voință. Se vede o schimbare în bine. Ai noștri încearcă să joace fotbal, puțină fantezie care ne-a lipsit o perioadă. Suntem pe drumul cel bun.“
Totodată, Răducanu a recunoscut că Austria rămâne favorită pentru câștigarea grupei, datorită calității jucătorilor și antrenorului: „Austria are mulți jucători în Bundesliga. Dar și Elveția era favorită, în preliminariile Euro 2024, și am luat noi locul 1. La naționala Austriei e acum profesorul Rangnick. A făcut din Austria o echipă bună. E cel mai bun antrenor care a fost la naționala Austriei după mulți ani. A creat o echipă bună, cu jucători dinamici, atletici, care ajung ușor la finalizare. E o națională care vrea să joace ofensiv tot timpul și să câștige meciurile.“
Referindu-se la șansele favorabile ale României la tragerile la sorți, Răducanu a glumit: „Până acum, ziceam că Dumnezeu e neamț. Acum, cred că e de partea noastră (n.r. – râde)“.