Laszlo Boloni (70 de ani), antrenorul care a promovat cu Metz în Ligue 1, a fost unul dintre jucătorii care au făcut parte din echipa Stelei, care a obținut cea mai mare performanță a fotbalului românesc, cucerirea Cupei Campionilor Europeni în 1986.
”Războiul” dintre CSA Steaua și FCSB a împărțit în două tabere suporterii grupării roș-albastre. Deși au încheiat pe poziția a doua play-off-ul Ligii 2, ”militarii” nu au avut drept de promovare în SuperLigă, iar speranțele fanilor din Ghencea că își vor vedea echipa în viitorul apropiat în primul eșalon au scăzut dramatic după ce Vasile Dîncu a retras inițiativa de modificare a Legii Sportului.
Laszlo Boloni: ”Ministerul nu ar trebui să aibă echipă profesionistă”
Legendă a Stelei, Boloni a transmis că nu se simte reprezentat de niciuna dintre cele două formații. A acuzat modul în care Gigi Becali conduce FCSB-ul și a atras atenția asupra lipsei de profesionalism a șefilor celor de la CSA. În plus, tehnicianul a punctat faptul că, din punctul său de vedere, un club de drept public nu ar trebui să poată evolua într-o ligă profesionistă.
”Steaua era iubită de o țară întreagă și continuă să fie cea mai iubită echipă, indiferent că e Steaua sau FCSB. Să dispară așa nu e bine. Dar neapărat trebuie să vorbim despre ambele. Eu cred că FCSB a luat naștere după anumite aranjamente între minister și patronul actual. Această grupare (n.r.- FCSB) e condusă într-un fel care nu corespunde cu echipa care a obținut cel mai mare succes (n.r.- cucerirea CCE).
Nu sunt respectați nici suporterii, nici fotbalul, astfel nu putem să ne întoarcem cu simpatie, cel puțin eu, către această grupare. În același timp e Ministerul, condus de oameni cu responsabilitate mare, educați, învățați. Dar cred că și ei se folosesc de fotbal pentru a avea o vizibilitate mai mare.
Încearcă să găsească legi, nu e bine. Trebuie să existe acolo oameni pricepuți la fotbal. Ar trebui să înțeleagă că au nevoie de un partener. Ministerul Apărării nu ar trebui să aibă echipă profesionistă. Ar fi ceva tras de păr și nu o spun pentru că aș fi cu FCSB sau contra Stelei.
Publicul nu are unde să meargă, chiar dacă e stadionul nou, noi nu putem să spunem că suntem acasă. Până nu găsesc o formulă, un compromis acceptabil, nu o să avem o casă a noastră”, a spus Boloni, la Fotbal Club.
CSA Steaua trebuie să se asocieze cu o entitate privată pentru a promova în SuperLigă
Cu visul spulberat după ce inițiativa lui Vasile Dîncu a eșuat, ”militarilor” le rămâne o singură modalitate prin care pot promova în SuperLiga României.
Așa cum a spus și Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, în urmă cu un an, CSA Steaua va trebui să se asocieze cu o entitate privată pentru a avea dreptul de a juca în SuperLigă.
Oficialul FRF explica atunci că schimbarea statutului clubului de la unul de drept public la unul privat s-ar putea realiza chiar și printr-o preluare a acțiunilor de către o Societate Comercială Sportivă pe Acțiuni deținută chiar de către Minister.