Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat din nou pronunțarea în dosarul privind palmaresul Stelei. Noua dată fixată este 28 martie.
Avocatul Virgil Boglea, care reprezintă FCSB în acest proces, spune că amânarea este o veste bună pentru clubul din Liga 1. El susține că judecătorii ar avea nevoie de mai mult timp pentru studierea cazului.
Virgil Boglea, avocatul FCSB, după decizia ÎCCJ de azi în cazul palmaresului Stelei
Boglea a explicat că varianta cea mai bună pentru FCSB ar fi ca instanța „să pronunțe ca neîntemeiată acțiunea celor de la CSA Steaua”.
„Nu eram sigur că este vorba de o amânare pentru că înainte de a apărea pe canelele oficiale, informaţia a apărut în presă. Dacă va fi aşa, eu cred că este o decizie de bun augur pentru FCSB.
Din experienţa mea, o nouă amânare înseamnă că judecătorii au vrut să aibă mai mult timp să studieze particularităţile acestui caz, mai ales că vorbim despre o speţă complexă.
De obicei, termenul de amânare este de două săptămâni, adică următorul termen ar fi fost pe 30 martie, dar acum este ceva mai scurt. Mă aşteptam ca azi să se dea un verdict, dar după cum v-am mai spus, amânarea poate fi de bun augur pentru noi
Aş vrea să facem o disctincţie. Palmaresul este la FCSB, dar cei de la CSA Steaua s-au adresat instanţei în acest sens pentru a-l recupera. În cazul unui verdict favorabil pentru noi, FCSB nu câştigă palmaresul, pentru că deja îl are.
Pentru noi, cel mai bun scenariu este ca instanţa să pronunţe ca neîntemeiată acţiunea celor de la CSA Steaua şi atunci se va termina tot. Rămâne de văzut ce va fi, dar sunt optimist în ceea ce priveşte verdictul”, a spus Virgil Boglea, pentru Fanatik.
Decizia de la ÎCCJ privind palmaresul Stelei, așteptată acum pe 28 martie. Cazul pe scurt
Reprezentanții celor de la FCSB au făcut recurs la decizia luată de Curtea de Apel din iunie 2021, potrivit căreia palmaresul Stelei din perioada 1947 – 1998 aparține Clubului Sportiv al Armatei Steaua, iar Asociația non-profit AFC Steaua deține palmaresul din perioada 1998-2003, asupra căruia, potrivit Steaua Liberă, CSA poate emite pretenții în urma deciziei luate în urmă cu doi ani.
Pentru că reprezentanții Curții de Apel le-au dat dreptate celor de la CSA Steaua în 2021, în cazul grupării din Ghencea va fi vorba, din punct de vedere juridic, despre o acțiune de constatare. Dacă vor avea câștig de cauză, cei de la FCSB nu mai pot susține, din punct de vedere juridic, că sunt continuatorii Stelei!
Mai exact, ÎCCJ va constata dacă Tribunalul București și Curtea de Apel au aplicat corect legea în acest caz. Dacă nu apar ”surprize”, Steaua va rămâne cu palmaresul din perioada 1947-1998, iar FCSB cu cel din perioada 2003-prezent.
Rămâne de văzut ce se va întâmplat cu palmaresul deținut de AFC Steaua, din perioada 1998-2003, în cazul în care CSA Steaua va avea câștig de cauză din nou.