Sfârșit de proiect la CSA Steaua? Răspunsul lui Marius Lăcătuș: ,,Nu cred că clubul Steaua este un sac fără fund”

CSA Steaua traversează cel mai slab sezon din Liga 2 și riscă să rateze inclusiv play-off-ul.

CSA Steaua ocupă doar locul 10 în Liga a 2-a cu trei etape rămase din sezonul regulat. „Militarii” nu au drept de promovare nici în acest sezon, iar Daniel Oprița a criticat dur jucătorii săi în mai multe rânduri. „Ceea ce facem noi în acest sezon este o rușine”, a declarat tehnicianul, după eșecul cu CSM Reșița din ultima rundă, scor 1-3.

Întrebat dacă este un final de proiect la CSA Steaua cu Daniel Oprița la conducere, Marius Lăcătuș, legenda clubului roș-albastru, este de părere că tehnicianul va continua și în sezonul următor. Totuși, Lăcătuș critică declarațiile aspre ale lui Oprița la adresa jucătorilor săi, și „Fiara” consideră că Steaua ar trebui să schimbe strategia în sezonul următor în cazul în care clubul va rămâne fără drept de promovare.

„Se poate întâmpla și un sezon mai puțin reușit. Nu cred că e sfârșit de drum pentru Oprița, depinde în mare parte de el. Aici e un lucru pe care eu cred că și l-a asumat de la începutul acestui sezon. Mă îndoiesc de faptul că cei din conducere i-au impus niște jucători. Sunt jucătorii pe care el și i-a ales sau, mai bine spus, pe care a putut să-i aducă în condițiile date. Când vorbești de jucători, trebuie să îți asumi și tu pentru că toate transferurile le-ai făcut tu.

Eu cred că va continua Oprița. În cazul în care vor găsi varianta cea mai bună pentru a avea drept de promovare în sezonul următor, atunci cred că ar fi un imbold pentru jucători și pentru Oprița să continue.

Dacă mai vine un an fără drept de promovare, eu cred că ar trebui să se schimbe ceva, adică să se meargă un pic mai mult pe mâna jucătorilor mai tineri, jucători de perspectivă. Sunt câțiva acum chiar și în lotul echipei mari și mai sunt câțiva jucători talentați în cadrul academiei. Dacă nu, să se reorienteze chiar și pe plan național la jucători tineri, de perspectivă, care vor să joace la Steaua.

Eu nu văd de ce ar trebui aduși jucători străini dacă n-ai drept de promovare. Mi se va spune că obiectivul e play-off-ul, dar probabil la anul, dacă nu vor avea drept de promovare, lucrurile se vor schimba un pic. Nu cred că clubul Steaua este un sac fără fund”, a spus Marius Lăcătuș, la Digisport.

Daniel Oprița: „Noi nu suntem Steaua, la modul cum am jucat la acest meci”

La finalul meciului de la Reșița, Daniel Oprița a avut un discurs foarte dur la adresa jucătorilor săi, spunând că și-au bătut joc de emblema Stelei, de antrenori și de suporteri.

„A fost o victorie meritată a Reșiței, chiar dacă aș putea să contest anumite faze. La acest scor și la ce am jucat noi, nu mai pot să spun mare lucru. Chiar dacă consider că au fost unele greșeli de arbitraj împotriva noastră, nu avem nicio scuză la modul cum ne-am prezentat la acest meci. Am luat după pauză două goluri în câteva minute, am fost jalnici! Dezastru! 

Este o înfrângere rușinoasă pentru jucători. Nu vreau să-i numesc Steaua, noi nu suntem Steaua, la modul cum am jucat la acest meci. Doar cei care au venit de la București, suporterii care au fost în număr mare, pe ei îi pot numi Steaua. Echipa care a venit pentru acest meci la Reșița nu o pot numi Steaua. A fost o rușine. Doi sau trei jucători aș putea să-i evidențiez, în rest noi nu suntem Steaua. Ceea ce facem noi în acest sezon este o rușine. 

Dacă nu au rușine pentru acești oameni care au venit atâția kilometri să-i susțină, înseamnă că n-au caracter. Acești jucători și-au bătut joc de club, de emblemă și de suporteri. Reșița ne-a bătut la toate capitolele, dar în primul rând la dăruire. Se vedea pe fața băieților de la Reșița faptul că-și doresc victoria. Fotbaliștii noștri au fost la plimbare la Reșița, au venit în excursie. Nu vreau să-i menajez deloc. Toți au numai pretenții de fotbaliști. Este vina mea în primul rând, deoarece eu i-am adus. Încerc să mă zbat pentru ei, să le rezolv toate problemele și ei m-au tratat astfel, mai ales aici, la Reșița, unde e casa mea. M-au făcut de râs. 

Poate lor nu le este rușine, dar mie îmi este. Efectiv și-au bătut joc de mine, toți și-au bătut joc de mine. Îmi cer scuze suporterilor în numele jucătorilor. Eu aș pleca, dar aș vrea să stau să-i chinui eu pe jucători, nu ei pe mine. Le-am oferit toate condițiile, dar nu știu dacă mai pot să lucrez eu cu ei la ceea ce au făcut la acest meci. Ei sunt tot timpul supărați, nu le convine nimic și nu vor să joace pentru clubul acesta. 

Nu știu ce vor, au fost fără caracter. La un moment dat nu știam pe cine să schimb. Parcă au fost vorbiți între ei. Am mai pierdut meciuri, dar nu așa. Am pierdut meciul acesta fără luptă și nu vreau ca jucătorii să se ascundă după arbitraj. Și dacă primeam penalty tot luam bătaie de la Reșița!”, a spus Daniel Oprița, potrivit CAON.

Lasă un comentariu