Fidelis Steaua, un grup de suporteri ai echipe roş-albastre, a cerut un răspuns oficial din partea Ministerului Apărării Naţionale despre soarta echipei din Ghencea. Răspunsul oficial a fost transmis, însă suspansul pentru „militari” continuă.
Suporterii Stelei au bănuit MApN că sabotează echipa şi au cerut un răspuns oficial, care a venit
Într-un mesaj pe pagina de Facebook, Fidelis Steaua a publicat informarea primită dinspre MApN despre promovarea echipei antrenate de Daniel Opriţa. După ce au ratat şansa de urca în Superliga, deşi au terminat pe poziţiile fruntaşe, steliştii au cel mai slab sezon în acest moment, în Liga 2, pe 7, aproape de play-off.
„Le-am transmis acestora, cât se poate de direct faptul că suporterii stelişti au ajuns la capătul răbdării şi că în mod justificat îi bănuim de auto sabotaj şi rea credinţă, dat fiind faptul că de 3 ani de zile de când echipa de fotbal este în Liga2, nu au oferit o soluţie care să o pună şi în practică, pentru a putea promova cu echipa de fotbal”, scrie Fidelis Steaua.
Soluţiile înainte de suporterii Stelei Bucureşti pentru ca echipa să poată promova
„Le-am învederat acestora, posibilităţi în care pot promova cu echipa de fotbal:
1. Înfiinţare unui S.A. de către Clubul Sportiv al Armatei STEAUA şi din care şi el să facă parte împreună cu investitorii şi As47. Pentru acest lucru va fi necesar de Ordin de Ministru al Apărării Naţionale.
2. Înfiinţarea unei Asociaţii fără scop patrimonial, de către Clubul Sportiv al Armatei STEAUA şi din care şi el să facă parte împreună cu investitorii şi As47. Pentru acest lucru există deja temei juridic şi anume art. 1 alin. (3) din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a C.S.A. STEAUA.
3. Contractul de Asociere în Participaţie, care nu este un element de noutate pentru fotbalul românesc. Acesta a mai fost pus în practică de Clubul Sportiv Universitatea Craiova (instituţia de drept public cu caracter sportiv ce funcţionează în subordinea Ministerului Educaţiei Naţionale). Acesta are ca temei juridic Art. 1949 – 1954 din Legea nr. 287/2009 privind Codul Civil şi de art. 34, art. 125, art. 269, art. 321 şi art. 332 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal şi normele metodologice de aplicare corespondente. Din acest contract de asociere în participaţie pot face parte Clubul STEAUA, investitorii şi As47″, a mai transmis sursa citată.
Răspunsul MApN despre promovarea încă aşteptată de Steaua: „Aceste demersuri nu sunt finalizate”
„Dumnealor ne-au transmis că, ‘demersurile nu sunt finalizate încă, iar în momentul în care se va ajunge la o variantă finală, va fi emis un comunicat oficial’.
Nu ne rămâne decât să sperăm că demersurile vor fi finalizate într-un timp util, astfel încât să nu începem următorul sezon 2024-2025, fără dreptul de a promova”, a mai scris Fidelis Steaua, conform răspunsului primit de la MApN.