Va reuși Tălpan să îl distrugă pe Gigi Becali? Prima decizie luată de clubul lui Gigi Becali după ce a apărut motivarea în procesul palmaresului câştigat de CSA Steaua Bucureşti!

FCSB, formația patronată de Gigi Becali, a avut o primă reacție, după ce instanța a comunicat că CSA Steaua deține palmaresul din perioada 1947 – 1998.

De asemenea, Curtea de Apel a emis faptul că FCSB nu are drept de a folosi în scopuri comerciale sau sportive palmaresul din intervalul 2003 – 2017.

La scurt timp după ce a apărut motivarea în procesul palmaresului câștigat de CSA Steaua București, FCSB a făcut o modificare pe pagina oficială de Facebook. Pe pagina de Facebook a campioanei României au apărut modificări la descrierea paginii oficiale. Dacă până de curând, la descrierea clubului apărea că echipa deține 27 de titluri de campioană, 23 de Cupe ale României, Cupa Campionilor și Supercupa Europei, acum apare doar un mesaj de „bun venit”.

„Bine ați venit pe pagina oficială de Facebook a celei mai iubite echipe de fotbal din România!”, apare la descrierea paginii oficiale de Facebook a echipei FCSB.

Instanța susține că CSA Steaua este deținătoarea palmaresului din perioada 1947 – 1998 și astfel FCSB nu are dreptul să folosească în scopuri comerciale sau sportive palmaresul din intervalul 2003 – 2017.

„Or, atât timp cât prin decizia civilă nr. ####A/28.06.2021 pronunțată de Curtea de Apel București – Secția a III-a Civilă și pentru cauze cu minori și de familie, definitivă prin decizia civilă nr. ###/28.03.2023, s-a stabilit că în cadrul raporturilor juridice decurgând din actele încheiate începând cu anul 1948 nu a existat nicio preluare a dreptului asupra palmaresului fostei echipe de fotbal ,,Steaua București” de către Asociația Fotbal Club Steaua București, pe care aceasta să îl fi transmis ulterior către pârâta-reclamantă în baza actelor încheiate la nivelul anului 2003, este evidentă concluzia logico-juridică în sensul că nici în perioada 2003 – 2017 pârâta-reclamantă nu este titulara vreunui drept asupra acestui palmares.

În speță, considerentele prin care instanța a stabilit caracterul nepatrimonial al dreptului asupra palmaresului precum și inexistența unui transfer al acestui drept în favoarea Asociației Fotbal Club Steaua București și ulterior în favoarea pârâtei-reclamante au caracter decisiv deoarece reprezintă motivele care constituie fundamentul deciziei din ciclul procesual anterior, explicația soluției adoptate prin dispozitiv și se bucură de puterea de lucru judecat, nemaiputând fi contrazise”, se arată în motivarea Curții de Apel, potrivit Digisport.

Un comentariu la „Va reuși Tălpan să îl distrugă pe Gigi Becali? Prima decizie luată de clubul lui Gigi Becali după ce a apărut motivarea în procesul palmaresului câştigat de CSA Steaua Bucureşti!”

  1. TALPAN NU INTELEGE CS ,, STEAUA” ESTE SINGURA ECHIPA CE NU A RETROGRADAT IAR JUDECATORII DE LA CURTEA DE APEL NU AU HABAR CA O ECHIPA INFIINTATA IN 2017 ( CSA) ESTE O ECHIPA GUVERNAMENTALA SI NU POATE EVALUA IN FOTBAL PROFESIONIST

    Răspunde

Lasă un comentariu