Acuzaţii dure la adresa clubului CSA Steaua au fost aduse de Vasile Tînjală, colonel în rezervă şi fost șef de serviciu la CSA Steaua timp de 20 de ani.
Vasile Tînjală a susţinut că nu ar fi fost lăsat să devină comandant la clubul sportiv al Armatei.
Situația de la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București continuă să creeze valuri în România. Nu doar pe parte sportivă, ci și din punct de vedere administrativ, unde există probleme serioase. „Am fost mazilit să nu ajung comandant”.
„Ca fost sportiv de performanță în rugby, la Rulmentul Bârlad, și timp de 20 de ani petrecuți la Clubul Sportiv al Armatei Steaua ca ofițer în diferite funcții importante, doresc să aduc în discuție statutul echipei de fotbal al CSA Steaua București, mai nou Steaua București. De ce nu se dorește să se intre în legalitate? Două organe competente pot să facă acest lucru.
Primul este FRF, prin președintele acesteia, aducând o modificarea scurtă și concisa în statutul FRF că și echipele (cluburile) guvernamentale din România pot să fie finanțate de la orice Minister, organe centrale și locale din subordinea căreia fac parte și cu aceasta s-ar rezolva marea problemă cu finanțarea din bani publici.
Și a doua entitate care poate să rezolve problema ar fi Guvernul printr-un ordin de ministru, tot la fel printr-un ordin scris de Ministru, pentru rezolvarea speței în cauză”, a declarat Vasiel Tînjală pentru FANATIK.
„În 2017 nu s-a dorit să ajung comandantul CSA Steaua”
Vasile Tînjală susține că nimeni din cadrul CSA Steaua sau din altă parte nu dorește ca echipa de fotbal a Armatei să ajungă în Superliga și îi acuză pe foștii comandanți de lucruri mai puțin corecte.
„Dar, vă spun eu că nu se vrea și nu se dorește acest lucru, probabil din interese politice. De aceea și cei din Ministerul Apărării Naționale nu vor să facă nimic. Și când am trecut eu în rezervă în anul 2017, când am fost mazilit și nu s-a dorit să ajung comandantul CSA Steaua București de niște generali și de către fostul comandant de la acea vreme, care și acum sunt în funcții călduțe, probabil pentru eternitate.
Au trecut 7 ani de când am trecut eu în rezervă și nici acum CSA Steaua București nu are comandant numit prin concurs. Are numai împuternicit pe 6 luni sau un an de zile, din diferite motive, probabil, numai ei le cunosc, cei care comandă destinul CSA Steaua București.
Și uitați că și așa CSA Steaua București obține rezultate foarte bune și obiective mărețe, dând cei mai mulți sportivi calificați – participanți la Jocurile Olimpice de la Paris 2024”, a mai spus Vasile Tînjală.
În perioada menționată de Vasile Tînjală, la conducerea CSA Steaua se afla Cristian Petrea, care a ocupat această funcție din 2016 până în 2018, când a fost înlocuit de colonelul Bixi Mocanu. În prezent, comandantul CSA Steaua este colonelul Răzvan Ștefan Bichir, care ocupă funcția din 2021. În toți acești ani, niciun comandant al CSA Steaua nu a întreprins vreun demers oficial pentru a încerca promovarea echipei de fotbal din Liga 2.
Mai mult, suporterii au fost induși în eroare an după an, crezând că situația se va rezolva. Însă, după cum este evident, echipa condusă de Daniel Oprița continuă și în acest sezon în Liga 2 fără drept de promovare, cel puțin până la momentul redactării acestui articol.