Mai sunt patru zile până la derby-ul FCSB – Dinamo, iar LPF încă nu a fost informată unde va organiza echipa lui Gigi Becali (65 de ani) meciul.
Negocierile cu cei de la CSA Steaua pentru închiriere nu au ajuns nici luni la vreun rezultat, iar o decizie finală este așteptată astăzi.
FCSB are noroc de faptul că meciul este contra unei echipe din București care dă dovadă de înțelegere, iar Stadionul Ghencea va putea fi omologat pentru Liga 1 într-un timp foarte scurt pentru că este o formalitate. Totul este să se ia o decizie pentru că Jandarmeria are nevoie de un răspuns urgent.
FCSB și Becali ar trebui să semneze un „bilet la ordin avalizat” în valoare de 750.000 de euro pentru a juca în Ghencea
- Dacă nu se va putea juca pe Ghencea, atunci meciul se va organiza pe Stadionul Arcul de Triumf.
Președintele Valeriul Argăseală (67 de ani) și directorul economic Iulian Gheorghișor au plecat, luni, de la tratativele cu reprezentanții celor de la CSA Steaua cu varianta sigurării de către clubului lui Becali a unui bilet la ordin.
Diferența este că valoarea cerută de militari nu mai e 1.000.000 de euro, ci 750.000, atât cât ar fi costat toate lucrările la gazon, precizează GSP.ro.
Dacă semnează un așa numit bilet la ordin avalizat, banii ar putea fi accesați imediat din contul FCSB-ului, iar dacă emitentul, care va fi clubul, nu va asigura suma, atunci beneficiarul, adică CSA Steaua, se va putea îndrepta împotriva lui Gigi Becali, adică a avalistului, pentru bani.
”Eu nu știu care e treaba, nebunia asta. Acum nu an, prim-ministrul mi-a spus că are obligația ca FCSB să joace în Ghencea. Nu se execută ordinele în România.
Punem clauze, un milion de euro pentru gazon, care costă doar 200.000. Polița asta de asigurare există doar în Olanda”, afirma Becali înainte de a se termina negocierile dintre președintele FCSB-ului și cei de la CSA.
Ce înseamnă „bilet la ordin avalizat”
„Prin bilet la ordin avalizat se înțelege situația în care o altă persoană numită avalist își asumă obligația de plată în aceeași măsură ca și emitentul. Avalistul poate fi atât o persoană fizică, cât și o persoană juridică.
În situația în care suma nu poate fi recuperată de la emitent în parte sau în totalitate beneficiarul se va îndrepta împotriva avalistului pentru plată.
Spre exemplu, dacă emitentul biletului la ordin este un SRL care are un capital social fără valoare, atunci se poate cere avalizarea biletului la ordin de către un asociat care are profit. Un bilet la ordin avalizat în nume propriu înseamnă că emitentul garantează cu propria lui avere (fie bunuri mobile sau imobile)„, precizează organic-agency.ro.