Suporterii din AS47 cer conducerii clubului Steaua să înregistreze echipa la FRF cu numele de marcă, pentru a nu mai exista confuzii. Într-un răspuns pentru iAMsport.ro, clubul Steaua susține că va fi analizată cererea suporterilor.
La FRF, clubul din Ghencea a fost înscris în competițiile oficiale sub denumirea de CSA Steaua, fapt ce a stârnit un val de nemulțumiri printre suporteri. Motivul? De multe ori, echipa câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni din 1986 este simplu numită CSA, în timp ce fanii preferă să vadă folosită denumirea de marcă, Steaua București.
În consecință, membrii Asociației Steliștilor 1947 au trimis o solicitare către club, cerând înregistrarea la FRF a denumirii de marcă, Steaua București. Această mișcare reprezintă dorința susținătorilor Steliste de a vedea echipa participând în competiții sub numele de marcă.
În prezent, echipa din Ghencea concurează în competițiile FRF sub numele clubului, CSA Steaua. Cu toate acestea, suporterii sunt de părere că această denumire afectează identitatea clubului și își doresc o schimbare.
”În ultimii ani, există o confuzie persistentă legată de numele și identitatea clubului nostru în presă și în conștiința publică. Această confuzie este generată de utilizarea numelui „Steaua” și „Steliști” când se referă la o altă entitate, respectiv „FCSB”, în timp ce deținătorul mărcii este denumit doar „CSA”, denumiri care creează confuzii și dispute nedorite în rândul suporterilor și al opiniei publice.
Această propagandă este promovată de către presă și de către cei de la FC FCSB, într-o încercare absurdă de a împărți identitatea clubului Steaua între FC FCSB și CSA, susținând că Clubul Armatei nu este Steaua și este doar CSA”, se arată în solicitarea trimisă de AS47 către clubul Steaua.
Suporterii cer astfel ca CSA Steaua să trimită mai departe o cerere către FRF prin care să solicite înregistrarea echipei cu denumirea de marcă, adică Steaua București:
”Pentru a pune capăt acestei confuzii și pentru a clarifica identitatea și tradiția clubului nostru, vă rugăm să considerați înregistrarea la FRF doar sub numele de marcă „Steaua București”. Acest nume este iconic și reprezintă moștenirea bogată și realizările remarcabile ale clubului nostru în istoria sportului românesc”, se mai arată în solicitarea trimisă de AS47.
Reprezentanții clubului din Ghencea au comunicat că cererea va fi supusă unei analize atente și că o decizie în acest sens va fi luată în cursul săptămânii următoare.
În Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice, la articolul 2, la punctul 7, FRF arată condițiile în care poate fi înregistrată o echipă cu denumirea unei mărci pe care o deține:
”Cluburile pot solicita, respectând procedura prevăzută la articolul 4 din prezentul regulament, participarea în competițiile organizate de FRF/LPF sub denumirea unei mărci înregistrate, asupra căreia clubul respectiv deține dreptul de folosință”.