Totul despre RFS, adversara FCSB-ului din Europa League.

Cine este RFS, adversara FCSB-ului din faza principală a Europa League.

După ce s-a calificat în grupele Europa League, în urma victoriei din dubla manșă împotriva echipei LASK Linz, cu scorul general de 2-1 (1-1 în tur și 1-0 în retur), FCSB este pregătită de debutul în prima etapă! Bucureștenii vor întâlni joi, 26 septembrie, formația letonă FK RFS Riga.

În faza grupelor, campioana României va înfrunta, pe rând, PAOK (3 octombrie), Rangers FC (24 octombrie), FC Midtjylland (7 noiembrie), Olympiacos (29 noiembrie), TSG Hoffenheim (12 decembrie), Qarabag FK (23 ianuarie) și Manchester United (30 ianuarie).

Cine este RFS, adversara FCSB-ului în debutul din grupele Europa League

La finalul fazei grupelor, primele opt echipe se califică direct în optimile Europa League, în timp ce formațiile clasate pe locurile 9-24 vor disputa șaisprezecimile. Echipele care termină pe pozițiile 25-36 vor fi eliminate din competițiile europene.

Înainte ca FCSB să joace împotriva RFS în primul meci din grupele Europa League, Sport.ro vă prezintă detalii despre echipa din Riga. Prima adversară a campioanei României are o valoare estimată de 9,4 milioane de euro, potrivit Transfermarkt, în timp ce FCSB este cotată la 36,8 milioane de euro. Cu toate acestea, RFS domină campionatul intern, fiind pe primul loc în prima ligă din Letonia, cu 75 de puncte din 29 de meciuri, în timp ce echipa de pe locul 2, Riga FC, are 69 de puncte după 30 de partide.

RFS, campioana en-titre a Letoniei și liderul actual al campionatului

RFS traversează o perioadă bună, având doar o înfrângere în ultimele 12 meciuri disputate în toate competițiile. Singurul eșec a fost înregistrat în play-off-ul Europa League, împotriva echipei APOEL Nicosia, dar letonii au reușit să se califice în faza grupelor. Deși au pierdut cu 1-2 în retur, s-a ajuns la penalty-uri, unde RFS a triumfat.

Sezonul trecut, RFS a cucerit titlul de campioană a Letoniei, al doilea din istoria sa, după cel din 2021. Acești ani reprezintă cea mai bună perioadă din istoria clubului, cu victorii și în Cupa Letoniei în 2019 și 2021.

În ceea ce privește lotul, cel mai valoros jucător al RFS este brazilianul Emerson Deocleciano, o extremă de 25 de ani, evaluată la 900.000 de euro conform Transfermarkt. Totuși, FCSB primește o veste bună: brazilianul este accidentat și nu va putea evolua în meciul de joi, pe Arena Națională.

”Șase vești bune” pentru FCSB: RFS are șase accidentați

Alte vești bune pentru bucureșteni sunt și acelea că nu vor fi pe teren nici Petr Mares (fundaș lateral ceh, 33 de ani, cotat la 400.000 de euro), Alfusainey Jatta (mijlocaș defensiv gambian, în vârstă de 25 de ani, cotat la 500.000 de euro), Darko Lemajic (atacant sârb, în vârstă de 31 de ani, cotat la 450.000 de euro), Ismael Diomande (atacant ivorian, 20 de ani, cotat la 325.000 de euro), Victor Osuagwu (atacant nigerian, în vârstă de 20 de ani, cotat la 175.000 de euro).

Osuagwu a sosit în vară la RFS, de la Slavia Praga 2, iar în opt meciuri, până să se accidenteze, marcase de trei ori și oferise trei pase decisive pentru clubul leton.

În ceea ce îl privește pe antrenorul adversarei FCSB-ului, acesta este un leton în vârstă de 44 de ani, Viktors Morozs, care se află din decembrie 2019 în club, în primă fază fiind antrenor secund. A fost numit principal în februarie 2020, iar până acum a adunat 202 meciuri (140 de victorii, 36 de egaluri și 26 de eșecuri; 509 goluri marcate și 176 primite).

Transferurile făcute de RFS în vară

În trecut, el a mai antrenat două formații din Letonia, pe Daugavpils și RTU. Ca jucător, antrenorul celor de la RFS a fost legitimat la mai multe cluburi din țara natală, dar și din alte țări, din Bulgaria, la ȚSKA Sofia, Cipru, la Atromitos Geroskipou și PAEEK Kyrenia, și Belarus, la Naftan.

Referitor la transferurile făcute în vară de RFS, în afara nigerianului Victor Osuagwu, la echipă au mai ajuns portarul camerunez Fabrice Ondoa (28 de ani, ex Nimes- Franța, cotat la 200.000 de euro), atacantul georgian Luka Silagadze (25 de ani, ex Liepaja- Letonia), fundașul central leton Daniels Balodis (26 de ani, ex Vamiera- Letonia) și fundașul central leton Niks Sliede (20 de ani, ex Valmiera).

Lasă un comentariu