Liga 2 se reia săptămâna viitoare, cu patru etape rămase de jucat din sezonul regular înaintea play-off-ului.
Victor Pițurcă, antrenorul român cu o reputație remarcabilă, și-a exprimat simpatia pentru CSA Steaua. El a demonstrat deschidere în a se implica în viața echipei și a încercat să găsească investitori și soluții pentru a asigura dreptul de promovare al echipei lui Daniel Oprița. Cu toate acestea, eforturile sale au fost zădărnicite, iar Pițurcă consideră că soluția se află în mâinile Ministerului Apărării.
Într-un interviu pentru Gsp, fostul selecționer al României lasă de înțeles că nici factorii decidenți de la CSA Steaua nu ar avea tragere de inimă pentru a schimba lucrurile. Echipa lui Daniel Oprița joacă în Liga 2 și nu are drept de promovare.
„Ne-am strâns să vorbim despre ce s-ar putea face, să încercăm să ajutăm, dar eu le-am spus băieților că orice am propune, vom fi refuzați. Diplomatic, frumos, elegant, dar vom fi refuzați. Cei care conduc, politicul, Ministerul Apărării, că nici nu știu cine sunt, ei trebuie să facă acest pas.
Dar dacă nu fac nimic, înseamnă că nu vor. Noi n-am ajuns să vorbim cu nimeni. Sincer, nu știu cât vor mai rezista așa. Au trecut deja trei ani, probabil urmează și al patrulea tot în această stare. Și e păcat, fiindcă este vorba despre un brand foarte important din fotbalul românesc”.
Pițurcă a comentat și un subiect tabu de la CSA Steaua. Disensiunile care ar fi apărut între George Ogăraru, șef al Centrului de Copii și Juniori, și legendele Adrian Bumbescu și Ștefan Iovan.
„George a făcut o treabă foarte bună acolo, administrativ și fotbalistic. Echipele au crescut, joacă acum la elită, sunt în play-off. Academia este speranța mea!
Am auzit însă că au mai apărut ceva disensiuni între Ogăraru și Iovan sau Bumbescu. Nu e normal, o să vorbesc cu George. Acei jucători care au câștigat Cupa Campionilor trebuie respectați, iar experiența lor valorificată. Nu-mi place să aud de discuții de acest gen în familia Stelei”.
Liga 2 se va relua în săptămâna următoare, cu patru etape rămase din sezonul regulat înainte de începerea play-off-ului. Cu toate acestea, opt echipe, inclusiv primele două clasate, nu au dreptul de a promova în Superligă.
CSC Șelimbăr și Corvinul Hunedoara, ocupantele primelor două locuri, se vor confrunta practic fără o miză clară în play-off. Alte echipe care nu au drept de promovare includ CSA Steaua București (aflată pe locul 7, la doar un punct distanță de play-off), CSM Reșita, și CSM Slatina (ambele la 3 puncte de play-off), precum și CSC Dumbrăvița (la 4 puncte de play-off). În schimb, CSM Alexandria și CS Tunari se duelează pentru a evita retrogradarea.