Viorel Păunescu (88 de ani) a vorbit despre conflictul dintre Steaua și FCSB.
Recent, ”militarii” au obținut încă o victorie importantă la Curtea de Apel, care și-a menținut decizia luată în 2019. Astfel, palmaresul din perioada 1947-1998 rămâne în dreptul Clubului Sportiv al Armatei Steaua.
În 1998, Viorel Păunescu a preluat clubul de fotbal Steaua București prin AFC Steaua, iar în 2003 a cedat echipa către Gigi Becali.
Viorel Păunescu: ”Steaua este cea a Armatei!”
Omul de afaceri, care a recunoscut și în urmă cu mai mulți ani că nu a luat niciodată Steaua de la Armată, și-a spus din nou părerea cu privire la cel mai mediatizat conflict din fotbal în ultimul deceniu.
”Când s-a făcut preluarea eu nu m-am băgat, m-am retras. Am avut o perioadă bună atunci, am luat titlul cu Victor Pițurcă.
Steaua este cea a Armatei, ea a câștigat Liga Campionilor, echipa din Liga 2. Suporterii mă respectă și mă sună și în ziua de azi, vorbesc cu ei.
FCSB are treaba ei, eu am rămas în relații bune cu Gigi Becali. Se bat pentru câștigarea Ligii 1, așa văd, au o echipă bună”, a spus Păunescu pentru iamsport.ro.
În urma deciziei luate în urmă cu o săptămână, lui CSA Steaua îi revine, în consecință, palmaresul din 1947-1998, incluzând Cupa Campionilor Europeni din 1986 și toate celelalte trofee cucerite în perioada respectivă, în timp ce FCSB-ului îi revine perioada 2003-2017. De asemenea, perioada 1998-2003 i-a fost atribuită celor de la AFC Steaua.
Verdict la Curtea de Apel în procesul dintre CSA Steaua și FCSB pentru palmares
„Admite apelul formulat de apelanta-pârâtă S.C. Fotbal Club FCSB S.A. (fostă Fotbal Club Steaua Bucureşti SA). Admite cererile de intervenţie accesorie formulate de Asociaţia Steaua 1947 LTD Bucureşti şi Asociaţia Salvaţi Steaua. Anulează în parte sentinţa apelată şi rejudecând: Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului CSA în privinţa cererii având ca obiect dreptul la palmares pentru perioada 1998-2003 şi respinge această cerere în consecinţă.
Respinge excepţiile inadmisibilităţii, a lipsei de interes, a lipsei calităţii procesuale active şi pasive invocate în legătură cu cererea conexă, ca neîntemeiate. Respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist ,,Steaua Bucureşti”, ca neîntemeiată. Menţine dispoziţiile sentinţei referitoare la soluţia în privinţa constatării că palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei „Steaua Bucureşti” din 1947 şi până în 1998 aparţine reclamantului CSA şi referitoare la soluţia dată cererii conexe vizând perioada 1947-2003. Obligă intimatul-reclamant la plata către apelanta-pârâtă a sumei de 3000 lei, cheltuieli de judecată.
Cu drept de recurs în 30 de zile de la comunicarea deciziei, care se va depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a Civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie. Pronunţată azi, 23.10.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia Curții de Apel.
Atunci CSA STEAUA nu poate folosi palmaresul vechi al Stelei, mă refer la steaua asta de azi.
Palmaresul rămâne pentru STEAUA care a fost și s-a dizolvat, cum zice Talpan, dacă Becali nu poate folosi palmaresul Stelei, atunci nici Talpan nu poate, așa este corect, dacă tot vă judecați.
Dar după ce a pomenit Becali de 9,5 mil.&, oare unde o fi dispărut Păunescu!? Plus că și el a fost acționar la FC Steaua București în 2003!