Ce au scris Cehii înainte de returul cu FCSB îl va enerva pe Florin Tălpan

FCSB a fost învinsă de Sparta Praga, scor 2-3 (3-4 la general), în turul trei preliminar din UEFA Champions League, și astfel campioana României a fost eliminată din cea mai importantă competiție intercluburi.

După o prestație solidă în Cehia, FCSB venea cu entuziasm la retur. La fel și cei 28.857 de fani (un nou record al arenei din Ghencea) care au luat cu asalt stadionul.

Dar jucătorii lui Elias Charalambous parcă au uitat să iasă de la vestiare. FCSB nu a fost deloc în meci în primele minute, timp în care cehii au avut inițiativa, au fost agresivi și nu și-au lăsat adversarii să construiască.

Florin Talpan, juristul CSA Steaua, are un nou motiv să fie nemulțumit, după ce cehii au scris un material special despre FCSB înainte de returul cu Sparta Praga de marți seară.

„Steaua a câștigat de 27 de ori titlul în Superliga României. În 1986 a câștigat și Cupa Campionilor Europeni, după ce a învins Barcelona în finală”, se arată pe site-ul oficial al adversarei roș-albaștrilor.

De ce i-a fost frică nu a scăpat! Florin Talpan va „înlemni” când va vedea ce au scris cehii despre FCSB înainte de returul cu Sparta Praga

Florin Talpan a făcut tot posibilul ca FCSB să nu poată juca în Ghencea, din dorința ca echipa patronată de Gigi Becali să nu fie confundată cu Steaua București, formația angrenată în Liga 2 din România care nu are drept de promovare.

Însă, de ce i-a fost frică juristului CSA s-a întâmplat în cele din urmă. Înaintea jocului de marți seară, FCSB – Sparta Praga, din manșa secundă a turului 3 preliminar al Champions League, cehii au scris un amplu material pe site-ul oficial prin care au vrut să evidențieze performanțele roș-albaștrilor. Astfel, cei de la Sparta Praga au amintit și de titlurile câștigate de Steaua București, dar și de Cupa Campionilor Europeni din 1986.

Steaua a câștigat de 27 de ori titlul în Superliga României. În 1986, echipa a cucerit Cupa Campionilor Europeni, după ce a învins-o pe FC Barcelona în finală, la penalty-uri”, încep cei de la Sparta Praga.

Trebuie precizat, însă, că cehii au făcut totuși mențiunea că FCSB și Steaua București sunt două cluburi diferite în prezent:

Dar istoria modernă a clubului este mult mai complicată. În 2017, Steaua a fost nevoită să-și schimbe numele. Acest lucru s-a datorat privatizării parțiale a clubului, care a ajuns în mâinile patronului Gigi Becali. Au avut loc numeroase dispute privind dreptul de folosire al brandului Steaua”, se mai arată pe Sparta.cz.

„Vă întrebați cum de FCSB a jucat pe un stadion care poartă numele pe care clubul nu poate să îl folosească?”

În continuarea articolului, cehii amintesc și de alte performanțe bifate de-a lungul istoriei de clubul roș-albastru. De asemenea, scriu despre titlul cucerit la finalul sezonului 2023 – 2024 și despre parcursul elevilor lui Elias Charalambous din actualele preliminarii ale Ligii Campionilor.

Însă, mai spre final, cei de la Sparta Praga fac o precizare interesantă:

„Vă întrebați cum de FCSB și-a jucat meciul din turul al doilea de calificare pe un stadion care poartă un nume pe care clubul nu are voie să-l folosească? De altfel, mai există o echipă cu sediul în București care revendică succesul Stelei. Deținută de Ministerul Apărării din România, joacă în eșalonul secund și se numește CSA Steaua București. Pe stadionul nou construit, care poate găzdui peste 30.000 de persoane, FCSB se prezintă din când în când.

Cu toate acestea, de obicei își joacă meciurile de acasă pe Arena Națională, cu o capacitate de peste 55.000 de persoane. În urmă cu opt ani, ne-am prezentat și pe stadionul național. Totuși, după ce am pierdut cu 0-2, ne-am luat rămas bun de la competiția milionarilor”, mai notează cei de la Sparta.cz.

Lasă un comentariu