După ani întregi în care s-au chinuit să readucă FCSB pe stadionul din Ghencea, suporterii cer acum ca echipa să nu mai joace în „Templul fotbalului”.
Motivul? Deranjați de conflictul interminabil dintre CSA Steaua și FCSB, fanii echipei din Superliga nu mai vor să contribuie cu niciun leu la bugetul echipei din liga secundă.
„Sincer să fiu, n-aş mai vrea în Ghencea. Să vă spun de ce: în primul rând, le dai bani şi au cu ce să trăiască. În al doilea rând, nu mai este acel Ghencea pe care îl ştiu eu. Este cel mai frumos stadion din ţară, dar nu mai e atracţia aia care a fost o dată.
Ne-am făcut ambiţia, le-am arătat că jucăm în Ghencea şi că Steaua umple stadionul ăla. Să vedem câte mii de bilete au cumpărat rapidiştii, că după aia o să ne spună că ei au umplut stadionul.
N-ai cum. Uite, noi nu jucăm sub 12.000 acasă. Din ce ştiu eu, au luat peste 5000 de bilete rapidiştii. Vin mulţi. Şi acasă şi în deplasare. Să îi dăm Cezarului ce-i al Cezarului”, a spus Gheorghe Mustață, potrivit Fanatik.
În urmă cu o săptămână, Curtea de Apel București a dat verdictul în dosarul privind palmaresul Stelei, pentru care se bat FCSB și CSA.
FCSB și CSA luptă pentru palmaresul Stelei
Clubul de fotbal CSA Steaua (echipă deţinută de Armată) rămâne doar cu palmaresul din perioada 1947 – 1998, a decis Curtea de Apel Bucureşti, însă hotărârea instanţei nu este definitivă.
În iulie 2019, Tribunalul Bucureşti a atribuit CSA Steaua palmaresul echipei de fotbal „Steaua Bucureşti” de la înfiinţare, respectiv 1947, până în anul 2003.
FCSB a făcut apel, iar pe 28 iunie 2021 Curtea de Apel Bucureşti a dat parţial dreptate clubului patronat de Gigi Becali, în sensul că CSA Steaua a primit palmaresul doar pentru perioada 1947 – 1998.
FCSB a făcut recurs şi la decizia Curţii de Apel Bucureşti, iar Instanţa supremă a dispus ca procesul să se rejudece la CAB.
Luni (23 octombrie), Curtea de Apel Bucureşti a decis să atribuie CSA Steaua palmaresul din perioada 1947 – 1998, însă este neclar ce se întâmplă cu intervalul 1998-2003.