FCSB e interzisă. Totuși, cât a costat Ghencea?

Toată lumea știe de războiul purtat între Florin Tălpan și Gigi Becali pe tema Steaua. Atât în disputa pentru nume, cât și palmares.

Stafful echipei FCSB a făcut de multe ori cerere pentru a juca în Ghencea, patronul echipei roș – albastre a declarat în multe rânduri că e dispus să plătească dublu doar să fie lăsat pe Ghencea să joace.

V-ați intrebat vreodată cât a costat Stadionul Ghencea, cine a plătit pentru el și cine îl administrează?

Stadionul Ghencea a fost finalizat acum 2 ani de zile, și a costat 100 de milioane de euro.

Arena e de ultimă generație dotată cu 31.254 de locuri… Dacă FCSB ar juca acolo, măcar un meci, probabil stadionul ar fi umplut la capacitate maximă.

Constructia cuprinde: 9 sali de antrenament pentru alte discipline sportive ale Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti; 24 de camere de cazare pentru sportivi; spatii pentru Muzeul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti; zona de presa si sky-box-ul in partea superioara a Tribunei I, pentru a spori vizibilitatea si care respecta standardele UEFA si FIFA; zona de promenada destinata publicului.

Suprafata de teren are dimensiunile standard (lungime de 105 m si o latime de 68 m) si este prevazuta cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigatie si incalzire pentru sezonul de iarna. Noua arena va putea gazdui si competitii sportive de rugby.

Vă întrebați din ce bani a fost făcut stadionul și cine îl administrează?

Lucrarile au fost finantate de Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, prin Compania Nationala de Investitii.

Sursele de finanțare sunt din bani publici, sponsori, iar stadionul se află sub administrația MAPN, la fel că și clubul sportiv CSA Steaua.

De ce nu are voie FCSB să joace în Ghencea?

Are voie, nu e interzisă din punct de vedere administrativ, poate juca oricine dorește pe Ghencea așa cum a declarat și Tălpan, doar că e nevoie de acceptul lui pentru a juca, accept pe care FCSB nu il va vedea indiferent de câți bani ar fi dispus Becali să ofere.

VIDEO! Deja e nesimțire, Dinamo ar putea fi lăsată să joace pe Ghencea de către Florin Tălpan, marele stelist

Lasă un comentariu